UNPR, la 4 ani de la înfiinţare: Noi am asigurat stabilitatea economică şi politică a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul Gabriel Oprea este preşedintele UNPR FOTO Mediafax
Vicepremierul Gabriel Oprea este preşedintele UNPR FOTO Mediafax

UNPR a asigurat stabilitatea economică şi politică a României şi a contribuit direct la menţinerea stabilităţii politice şi guvernamentale de-a lungul unei perioade dificile, se arată, joi, într-un comunicat remis Mediafax de această formaţiune, cu ocazia împlinirii a patru ani de la înfiinţare.

"UNPR aniversează astăzi, la 1 mai, patru ani de la înfiinţare. UNPR a luat naştere în 2010, într-un moment dificil pentru România şi, în ciuda tuturor obstacolelor, a reuşit să se impună rapid pe scena politică românească", se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei menţionate, membrii UNPR şi-au asumat încă de la început apărarea interesului naţional şi au militat constant pentru consolidarea dialogului social.

"În virtutea acestei duble misiuni, am contribuit direct la menţinerea stabilităţii politice şi guvernamentale de-a lungul unei perioade extrem de dificile pentru români şi pentru România. În toţi aceşti patru ani, seriozitatea, corectitudinea şi respectarea cuvântului dat au devenit o adevărată carte de vizită pentru UNPR, fapt recunoscut de către toţi liderii politici, indiferent de locul pe care l-au ocupat sau îl ocupă astăzi pe scena politică a ţării", se menţionează în comunicatul citat.

UNPR arată, de asemenea, că în acest moment aniversar se poate spune că membrii săi au pus interesul naţional în centrul vieţii politice şi au readus acest concept pe buzele tuturor.

"Noi am asigurat, prin opţiunile deloc uşoare pe care ni le-am asumat, stabilitatea economică şi politică a României. Şi tot noi am avut puterea de a ne asuma susţinerea fără echivoc pentru un preşedinte tânăr, care să garanteze întregii ţări că schimbul de generaţii înseamnă şi o schimbare de mentalităţi", se precizează în comunicat.

UNPR consideră că acest al patrulea an de activitate este dovada că interesul naţional poate şi trebuie să fie cel mai important numitor comun al partidelor şi singurul liant de durată al unei societăţi.

"România are nevoie atât de valori europene cât şi de valori naţionale moderne. Românii au nevoie de unitate nu doar în jurul intereselor comune cât mai ales în jurul aspiraţiilor care ne-au marcat istoria şi care ne definesc ca popor. Dar mai presus de toate, ţara are nevoie de conducători capabili de consens, de cooperare şi de construcţie. Aceasta este viziunea pe care UNPR o propune întregii societăţi şi întregii clase politice şi acesta este sensul interesului naţional pe care îl slujim şi îl vom sluji întotdeauna", se mai arată în comunicatul menţionat.

UNPR este partidul constituit de Gabriel Oprea după plecarea din PSD. Oprea a demisionat în ianuarie 2009 din PSD, constituind apoi noua formaţiune, UNPR, împreună cu Marian Sârbu, Cristian Diaconescu şi Neculai Onţanu.

Partidul a fost înregistrat oficial de tribunal în aprilie 2010, iar în 1 mai 2010 a avut loc Conferinţa Naţională Extraordinară a UNPR.

UNPR a sprijinit în Parlament guvernele succesive Emil Boc, în care Oprea a deţinut portofoliul de ministru al Apărării.

Relaţiile între liderul PSD, Victor Ponta, şi Gabriel Oprea au fost atunci tensionate.

Acum, însă, partidul lui Oprea a semnat cu PSD şi PC protocolul de alianţă electorală pentru participare la alegerile europarlamentare, dar are încheiată şi o alianţă politică cu PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite