USR îl contrazice pe şeful AEP şi susţine că alegerile pot fi organizate pe durata a două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Mituleţu Buică, şeful Autorităţii Electorale Permanente, contrazis de USR  FOTO roaep.ro
Constantin Mituleţu Buică, şeful Autorităţii Electorale Permanente, contrazis de USR  FOTO roaep.ro

USR susţine că alegerile pot fi organizate pe durata a două zile şi îl contrazice pe şeful AEP, invocând şi proiectul pe această temă depus de senatoarea Florina Presadă în urmă cu câteva zile.

 „Se poate organiza desfăşurarea alegerilor locale vreme de două zile, contrar spuselor şefului Autorităţii Electorale Permanente, pus în funcţie de PSD. USR susţine, în continuare, că având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor bolnave de COVID-19, e nevoie de soluţii prin care să fie protejată sănătatea cetăţenilor. Senatoarea Florina Presadă a depus, ieri (vineri – n.r.) o iniţiativă legislativă în acest sens: alegeri locale pe 26 şi 27 septembrie“, anunţă USR sâmbătă după amiază, printr-o postare pe Facebook.

Iniţiatorul propunerii legislative îl critică, la rândul său, pe şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Biucă, pe care îl acuză de ipocrizie. „Câtă ipocrizie! Şeful Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, ne spune că e prea târziu să luăm în calcul desfăşurarea alegerilor locale timp de 2 zile în acest an. Dar când Guvernul Dăncilă a adoptat în 18 septembrie OUG pentru vot timp de 2 zile la referendumul lui Dragnea din 6/7 octombrie 2018 nu era prea târziu? Sau atunci a contat pentru şeful AEP că acel referendum era susţinut de Dragnea, pe atunci şef la partidul care l-a adus în fruntea AEP? Dacă auziţi voci din PSD care spun că nu se poate să avem vot timp de 2 zile la localele din toamnă pentru că e prea târziu, că avem un calendar al alegerilor, să ştiţi că MINT!“, a scris Florina Presadă sâmbătă, pe reţeaua de socializare. 

Aceasta a precizat că propunerea sa are „o influenţă nesemnificativă“ asupra calendarului alegerilor, iar acesta se poate modifica, prin Hotărâre de Guvern. „Dl Tăriceanu a modificat din scurt acest calendar la alegerile locale din 2008, pentru că se introducea sistemul uninominal pentru alegerea preşedinţilor de consilii judeţene“, a argumentat Presadă. 

Ea a menţionat că va susţine în continuare alegeri locale timp de două zile în acest an, în situaţia în care acestea „nu vor fi organizate într-un alt moment cu risc epidemiologic mai scăzut“.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu Buică, a declarat vineri că este târziu să mai fie luată în calcul organizarea localelor pe parcursul a două zile. „Din punctul nostru de vedere e târziu să mai luăm în calcul organizarea pe două zile. Vorbim despre nişte măsuri la care e foarte târziu să mai schimbăm ceva. În momentul în care ai pornit la un drum cu nişte reguli, nu trebuie să le mai schimbi“, a afirmat Mituleţu Buică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite