Unionistul George Simion a făcut plângere la DNA: fraudă electorală la UDMR şi Diaspora

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
george simion

Candidatul unionist la alegerile europarlamentare a depus astăzi două plângeri penale la DNA privind fraudarea alegerilor. Una dintre plângeri vizează modul presupus fraudulos în care UDMR a obţinut peste 50% din voturi în restul ţării şi una privind organizarea intenţionată în mod defectuos a alegerilor parlamentare din Diaspora.

George Simion, candidatul independent la alegerile parlamentare ce abia s-au încheiat, a depus astăzi la DNA două plângeri penale.

Prima plângere penală vizează modul presupus fraudulos în care UDMR a obţinut peste 50% din voturile ce i-au asigurat trecerea de pragul minim. Acuzaţiile aduse sunt de cumpărare de voturi folosind banii publici. Pe reţelele de socializare au circulat în aceste zile mai multe cifre ce scoteau în evidenţă o schemă de fraudare în favoarea UDMR, o schemă evidentă pentru oricine. Partidul maghiar a obţinut multe voturi în judeţe în care comunitatea de maghiari se reduce la câteva persoane sau maxim zeci de persoane. Pentru influenţarea votului UDMR ar fi impus condiţii celor care au fost plătiţi din bani publici şi au fost introduşi în secţii ca reprezentanţi UDMR: să aducă şi un anumit număr de voturi.

Se pare că plângerea îl vizează în mod direct şi pe Kelemen Hunor datorită calităţii sale de preşedinte al UDMR, adică de reprezentant legal cu beneficii şi responsabilităţi.

Pentru o faptă mai puţin gravă a fost acuzat Liviu Dragnea pentru că a organizat participarea la vot cu ocazia referendumului pentru căderea lui Traian Băsescu.

O a doua plângere penală vizează neglijenţa în serviciu şi abuzul în serviciu comis împotriva românilor cărora în Diaspora li s-a limitat drepturile de vot. Sunt aduse acuzaţii privind modul defectuos şi premeditat în care s-au organizat alegerile în Diaspora şi care au împiedicat exercitarea dreptului de vot de un număr extraordinar de mare români. Acest lucru a avut drept scop împiedicarea unei competiţii corecte şi favorizarea unor competitori electorali.

În ambele cazuri, George Simion se constituie ca parte vătămată deoarece ambele speţe au dus la influenţarea rezultatului în defavoarea lui. În Diaspora, candidatul independent a obţinut un număr de voturi mai mare decât partide consacrate precum PSD, UNPR sau ALDE.

Vă reamintim că ieri candidatul independent a depus la BEC o cerere prin care a solicitat să vadă voturile declarate nule. Peste 270.000 de voturi au fost anulate şi el acuză că anularea voturilor s-a făcut ulterior pentru a obţine avantaje electorale şi că nu crede că peste 270.000 de români au stat la coadă ca să îşi anuleze votul.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite