Ungureanu: „Sperăm ca UDMR să vină alături de candidatul unic al dreptei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, vede în Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) un aliat de nădejde în cursa pentru preşedinţie, spunând că a avut relaţii foarte bune cu Uniunea la guvernare.


„E foarte adevărat, însă, că UDMR niciodată nu a gândit participarea la alegerile europarlamentare altfel decât pe seama propriei liste, dar în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor sperăm ca şi UDMR să vină alături de candidatul unic al dreptei, în cazul în care acest lucru se va întâmpla“, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Sfântul Gheorghe.

Fostul premier al României speră că UDMR  va susţine viitorul candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale. El a dorit să facă cunoscută toată aprecierea de care are parte UDMR din partea sa, afirmând că a avut relaţii foarte bune cu UDMR la guvernare.

Ungureanu a afirmat că oferta Forţei Civice de colaborare politică se adresează către toate partidele membre ale Partidului Popular European (PPE), deci şi către UDMR, care, potrivit lui Ungureanu, partidul minorităţii maghiare „nu a trădat“ fosta coaliţie de la putere.

Până în prezent, UDMR a avut propriul candidat la toate alegerile prezidenţiale, ultimul candidat propus fiind preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite