Ungureanu propune o ”a treia cale”: Platforma politică se va lansa după 10 iunie și are ca țintă alegerile din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la Realitatea TV, Mihai Răzvan Ungureanu a anunțat că plaftorma politică Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, a cărei fondator e, va fi lansată după 10 iunie, dată la care vor avea loc alegerile locale. Fostul premier a declarat că principala țintă a platformei sale politice sunt alegerile parlamentare din toamnă.

În emisiunea ”România Politică” de duminică seara, Ungureanu a dat câteva detalii despre Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta - ce este, ce urmărește și când va fi lansată public.

"Este o formă legală de asociere în vederea promovării unui interes care evident se va descărca politic. (...) Ţinta sunt alegerile din toamnă şi vom vedea mai departe ce va mai fi. Principiul pe care funcţionează acestă formulă legală este acela de a strânge laolaltă simpatiile care merg către o sumă de principii pe care le afirmă ideologiile de centru-dreapta", a spus Ungureanu.

Fostul premier a ezitat să ofere numele celor care îl sprijină în acest proiect politic, însă a promis că după terminarea alegerilor locale identitatea acestora va fi dezvăluită. Tot după 10 iunie va fi lansată public platforma politică.

Întrebat dacă această platformă va deveni un partid, Ungureanu a replicat: ”În acest moment, ea nu este partid. Dacă susţinătorii acestei platforme vor constata că este nevoie de a o considera aptă de a deveni partid, probabil că se va face partid. Până pe 10 iunie nu vorbim de nimic altceva decât de o formulă de asociere”.

Ungureanu a spus că se simte încurajat de răspunsul pe care l-a primit de la public după ce și-a anunțat adresa de e-mail la un post de televiziune, în speranța că va primii sugestii și sfaturi. Fostul premier spune că în decurs de câteva zile a primit 5.000 de mail-uri, toate semnate. ” Într-o majoritate covârşitoare, 99%, oameni care sunt interesaţi de un altfel de a face politică în România”, a spus politicianul.

"Vorbim despre inițiativa civică ca despre un proiect care este în formare. Deocamdată, suntem într-o fază de organizare, avem un test al simpatiei și al susținerii care a depășit cele mai mari presupuneri ale noastre – vorbim despre peste 5000 de mailuri. Lucrul acesta generează din partea noastră interes și din partea celorlalte forțe politice curiozitate. Imaginați-vă că este o altă cale. A treia cale", a adăugat acesta.

Întrebat de către moderator dacă intenționează să concentreze în jurul platformei sale politice și ONG-uri din jurul PDL, precum ISP sau Fundaţia Creştin-Democrată, Ungureanu a lăsat să se înțeleagă că ar dori o colaborare cu PDL. ”Un obiectiv este ca dreapta să se prezinte coezivă în alegerile din toamnă. Cum este dreapta reprezentată în România? Prin partide - PDL e cel mai important, cel mai bine organizat, cel mai bine structurat, cu forţa politică, cu impactul activ cel mai mare. Nu vorbim în situaţia apariţiei unei platforme, dacă se va întâmpla aşa ceva, de un amestec de institute de cercetare şi iniţiative civice", a ținut să atragă atenția fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite