Ungureanu: „Guvernul Ponta a picat testul bugetului. După 22 de ani ne aflăm din nou în socialism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu critică bugetul propus de USL  FOTO Adevărul
Mihai Răzvan Ungureanu critică bugetul propus de USL  FOTO Adevărul

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a atacat dur proiectul de buget propus de Guvernul Ponta. El a spus că acest buget va conduce la creşterea şomajului, dar şi la o scădere a investiţiilor. Ungureanu reproşează Guvernului că a alocat fonduri prea mari pentru cheltuielile curente ale statului, în comparaţie cu fondurile necesare investiţiilor.

„Ne aflăm după 22 de ani din nou în socialism. În doar câteva luni, Guvernul a reuşit să crească cheltuielile curente la peste 92% din totatul cheltuielilor. (...) În '93 cheltuielile curente acopereau 85% din totalul cheltuielilor. Am ajuns exact în direcţia de care fugeam în '89, direct în socialism", a declarat liderul partidului Forţa Civică Mihai Răzvan Ungureanu.

Ungureanu atrage atenţia că acest buget ar putea avea efecte devastatoare asupra economiei româneşti si susţine că actualul Guvern a picat cel mai important test de când este în funcţie.

"Din păcate, la examenul acestui buget de pe urma căruia vom avea şomaj, inflaţie, lispa locurilor de muncă, sărăcie şi costuri, Guvernul Ponta a picat", a afirmat Ungureanu la dezbaterea bugetului pe 2013.

El a mai arătat că Guvernul răspunde nevoilor cetăţenilor prin mărirea taxelor. "Acest cost cu salariul minim este o lovitură pentru IMM-uri", a mai spus Ungureanu.

Bugetul este votat, în acest moment, în şedinţa de plen reunit a Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite