Ungureanu, despre un posibil atac terorist asupra României: În lume, nimeni nu este ferit de acest pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu

Preşedintele Partidului Forţa Civică Mihai Răzvan Ungureanu, fost director al SIE, a declarat, la Braşov, că România poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste, iar gradul de risc creşte sau scade în funcţie de contextul internaţional, potrivit Mediafax.

„Confirm că ţara noastră poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste. Nimeni nu este astăzi ferit în lume de acest pericol. Ceea ce spun este că trebuie să fim pregătiţi pentru a contracara eventualele atentate teroriste. Gradul de pericol scade sau creşte în funcţie de contextul internaţional, iar asta poate fi văzut pe site-urile serviciilor de informaţii“, a declarat Ungureanu, vineri seară, la Braşov, unde a participat la lansarea filialei judeţene a partidului Forţa Civică.

Deşi în prezent gradul de alertă este moderat, Ungureanu a mai spus că România trebuie să fie pregătită în eventualitatea unor atacuri teroriste.
Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că este îngrijorat de declaraţiile şeicului Omar Bakri, care constituie un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate.

„Bakri este mai degrabă un ideolog decât un om de acţiune, dar, evident, asemenea lucruri ne îngrijorează pe bună dreptate şi constituie şi un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate. Suntem o ţară membră NATO, a UE, participăm la operaţiuni în Afganistan, avem nişte facilităţi pe teritoriul nostru pe care le foloseşte armata SUA, la Deveselu, suntem o ţară cu un număr important de turişti, inclusiv din Israel. Preocuparea prioritară pentru noi, a celor două servicii, este prevenirea unor asemenea acte în România, şi toată lumea trebuie să înţeleagă că nu putem să considerăm că România este o ţară unde nu s-ar putea întâmpla niciodată aşa ceva. Din păcate, realitatea ne arată că s-ar putea întâmpla şi la noi, trebuie să fim pregătiţi să le prevenim şi mai ales să acţionăm pentru eradicarea cauzelor acestui fenomen al terorismului“, a afirmat Meleşcanu.

Referitor la afirmaţia liderului islamist, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Sorin Sava, a spus că declaraţiile respectivului şeic nu fac decât să confirme evaluările SRI. „Vă amintesc declaraţiile domnului George Maior (n.r. – director SRI) care a spus că riscul ameninţărilor teroriste este în creştere şi că Serviciul Român de Informaţii se concentrează mai mult decât în alţi ani pe acest fenomen“, a declarat Sava.

Liderul islamist Omar Bakri a declarat într-un interviu acordat unei publicaţii bulgare că România, alături de Bulgaria şi de alte state, este o ţintă legitimă, argumentul fiind acela că cele două state participă cu trupe la războiul din Afganistan.

Citește și: Un oficial militar iranian ameninţă că Iranul poate distruge Israelul în 24 de ore

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite