Ungaria reînvie nazismul prin eradicarea nu a sărăciei, ci a săracilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce au de spus popularii europeni de care aparţine Viktor Orban sau apărătoarea democraţiei, Germania, despre nazismul Ungariei?
Ce au de spus popularii europeni de care aparţine Viktor Orban sau apărătoarea democraţiei, Germania, despre nazismul Ungariei?

Nazismul s-a născut în Europa mai întâi prin purificarea populaţiei de alogeni, săraci, neajutoraţi, persoane cu dizabilităţi şi neputincioşi. Naţiunea trebuia să scape de ”rebuturi” aşa cum o fabrică retopeşte şi refoloseşte piesele stricate. Cu o viziune similară, Guvernul de la Budapesta vrea să-i amendeze şi chiar să-i închidă pe cei 30.000 de cetăţeni fără adăpost din Ungaria. Eradicarea pauperităţii va deveni eradicarea săracilor înşişi.

Este cunoscut faptul că ”reformele” lui Orban au creat o clasă de dezmoşteniţi şi că periferia Ungariei e mai pauperă ca niciodată. Dar acest lucru nu dă bine la imaginea sa de mare salvator al naţiunii. Plus că imaginea străzilor Ungariei pline de cetăţeni homless nu e tocmai cea mai bună reclamă pentru victoria Budapestei împotriva diavolului capitalist. Şi atunci Guvernul maghiar a propus o lege de amendare şi de încarcerare a persoanelor fără adăpost. E logic că persoanele fără locuinţă nu au de unde plăti amenzi de până la 600 de dolari, aşa că îi aşteaptă închisoarea. Esenţa legii este că săracii la vedere nu au voie să existe pentru că dă prost în statistici şi la poza publică. Şi atunci Ungaria va aplica soluţiile naziste. După săraci, vor urma şi alte categorii propuse spre ”eradicare”, cu siguranţă, pentru că un asemenea demers are început, dar nu şi sfârşit.

Cât despre cei care doresc protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei sau se uită la Budapesta ca la locul de unde vine lumina, le doresc să ajungă puţin pe mâna legilor ”umanitare” şi ”progresiste” ale lui Orban, ca să le treacă de închinarea la Ungaria...

Ungaria se îndreaptă de mult spre nazism prin ideologia practicată de Viktor Orban şi de aliaţii săi din umbră, Jobbik, dar acum a ajuns să îşi dea arama pe faţă. Şi în Germania nazismul a demarat prin purificarea naţiunii de persoanele bolnave şi neajutorate. Apoi ”purificarea” a trecut la alogeni şi la duşmanii regimului. Nu cred că Ungaria se va opri la persoanele fără adăpost. Vor urma romii, care deja sunt ţinte publice în Ungaria, iar apoi şi alte minorităţi. Deja faptul de a fi considerat un infractor pentru că eşti sărac reprezintă o formă acută de nazism care aruncă în ridicol toată pretenţia lui Orban că luptă împotriva capitalismului mondial. Prin transformarea săracilor în persoane pasibile de închisoare, premierul Ungariei a depăşit cu mult orice capitalism sălbatic şi orice nedreptate corporatistă pretindea el că ar combate.

Când am afirmat că Orban este noul Hitler al Ungariei, presa maghiară a reacţionat numindu-mă extremist sângeros. Să vedem dacă îl mai ţin în braţe pe Orban acum, când faţa sa nazistă a apărut în toată splendoarea ei. Şi minţile lucide din anii ’30 care avertizau asupra lui Hitler au fost ridiculizate şi marginalizate. Până a fost prea târziu. Pentru persoanele fără adăpost din Ungaria, acum, în pragul iernii, este deja prea târziu. Poate că lumea se va dezmetici măcar acum şi va lua măsuri. Chiar aşa, ce au de spus popularii europeni, familia lui Viktor Orban, despre măsurile sale naziste? Dar Germania care ar trebui să ştie cum se nasc şi cum evoluează ”purificările” categoriilor nedorite de populaţie? Destul de suspectă tăcerea aceasta la nivel înalt cu privire la un stat care, în interiorul Uniunii Europene, renaşte tradiţia eradicării categoriilor de populaţie neajutorate, doar pentru că aşa dictează regimul. În Grecia, liderii unui partid nazist au fost arestaţi pentru a pune capăt flagelului. Despre Ungaria nu are nimeni nimic de zis? Atunci poate să continue, nu-i aşa, poate le dă idei şi altora.

Cât despre cei care doresc protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei sau se uită la Budapesta ca la locul de unde vine lumina, le doresc să ajungă puţin pe mâna legilor ”umanitare” şi ”progresiste” ale lui Orban, ca să le treacă de închinarea la Ungaria...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite