Ungaria îi răspunde lui Stelian Ion, după ce ministrul Justiţiei a sugerat că Budapesta nu doreşte aderarea României la Spaţiul Schengen: Susţinem extinderea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spatiul Schengen FOTO Shutterstock
Spatiul Schengen FOTO Shutterstock

Ministerul de Externe al Ungariei a transmis, pentru kronikaonline.ro, că susţine extinderea UE şi a Spaţiului Schengen, după ce ministrul Justiţiei Stelian Ion s-a întrebat într-o discuţie televizată cine are interesul dintre ţările vecine ca România să nu intre în spaţiul Schengen.

”Ungaria este pentru extinderea spaţiului Schengen dar şi a UE. Mai mult, Ungaria cooperează eficient cu România şi este interesul nostru de a menţine şi dezvolta relaţii de bună vecinătate”, a transmis Ministerul de Externe al Ungariei, pentru kronikaonline.ro.

Stelian Ion a acuzat UDMR că face jocurile unor „vecini” care nu vor ca România să intre în Schengen, fiind într-o discuţie televizată cu liderul deputaţilor UDMR Csoma Botond.

„Noi nu suntem singuri. Suntem parteneri într-o Uniune Europeană, în care am intrat de bunăvoie, acceptând anumite reguli. În această Uniune Europeană trebuie să respectăm tratatele, legislaţia. Iată, vom primi bani europeni”, a spus Stelian Ion.

El a adăugat că „dacă nu respectăm statul de drept, dacă nu respectăm şi mergem pe drumul pe care l-au apucat, din păcate, Ungaria, Polonia, unde sunt probleme reale cu privire la respectarea statului de drept, şi s-au tras semnale de alarmă foarte clar în acest sens, şi ne desprindem cumva de partenerii noştri din UE, o să avem o mare problemă. Este posibil să nu mai atragem fonduri europene, este posibil să nu se ridice MCV dacă nu ne respectăm promisiunile pe care nu altcineva şi le-a asumat, noi ni le-am asumat prin vot în Parlament în programul de guvernare”, a explicat el.

El a mai atras atenţia că „dacă nu se ridică MCV, este posibil să nu intrăm în Schengen. Mă întreb cine are interesul dintre partenerii noştri sau dintre vecinii noştri să nu intrăm în Schengen.”, a spus Stelian Ion, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Csoma Botond i-a transmis lui Stelian Ion să se ocupe de problemele din Justiţie şi nu de situaţia din Ungaria sau Polonia.

La rândul său, preşedintele UDMR şi vicepremier, Kelemen Hunor, a declarat că afirmaţiile lui Stelian Ion nu au substanţă şi că „a luat-o pe arătură”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite