Un senator PSD cere congres şi reprimirea celor excluşi în partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Bota, în plenul Senatului Foto: facebook
Sorin Bota, în plenul Senatului Foto: facebook

Senatorul PSD Sorin Bota a cerut vineri, printr-o scrisoare deschisă, organizarea unui congres şi alegeri interne în partid, revenirea în partid a celor excluşi, dar şi "realizarea unei analize obiective a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor şi stabilirea responsabilităţilor".

"Prezidenţialele din 2014 au reprezentat cel mai sever eşec al unui candidat susţinut de PSD. Deşi trebuia să facem o analiză pertinentă a cauzelor acestei catastrofe electorale, acest lucru nu s-a întâmplat. Nici până azi nu am stabilit responsabilităţi şi nu am luat măsurile pentru a reforma şi a redresa partidul", spune senatorul PSD.

El cere sprijinul colegilor pentru susţinerea demersurilor prezentate în scrisoarea deschisă, care cuprinde trei măsuri.

"Efectuarea unei analize obiective a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor şi stabilirea responsabilităţilor, inclusiv în cazul votului din Diaspora; Revenirea în partid a membrilor noştri excluşi la sfârşitul anului trecut; Crearea unei Comisii de pregătire şi organizare a Congresului care să includă reprezentanţii tuturor curentelor din partid, care să genereze o dezbatere internă autentică şi să se garanteze alegeri interne corecte cu toţi membrii de partid, conform Statutului PSD", enumeră Bota în scrisoare.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite