Un partid recent înfiinţat intră în bătălia pentru alegerile locale. Val de plecări din USR către noua formaţiune politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aripa creştin-democrată, conservatoare din echipa lui Dan Barna este ameninţată de un val de plecări către AUR, o nouă formaţiune politică ce doreşte să intre în lupta pentru alegerile locale.
Aripa creştin-democrată, conservatoare din echipa lui Dan Barna este ameninţată de un val de plecări către AUR, o nouă formaţiune politică ce doreşte să intre în lupta pentru alegerile locale.

O nouă formaţiune politică prinde contur în România, chiar înainte de alegerile locale. Este vorba despre Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), un partid înfiinţat de activistul George Simion, în septembrie 2019. Cinci consilieri locali de Bucureşti şi-au anunţat plecarea din USR, printre care şi liderul consilierilor sector 4, membrul fondator al USB şi USR, Antonio Andrusceac.

„Alianţa noastră e a tuturor românilor şi trebuie să fie opoziţia reală pe care românii nu au avut-o în ultimii 30 de ani. Din păcate, întotdeauna am fost forţaţi să alegem răul cel mai mic. De data asta, prin reprezentanţii AUR, prin românii din afara sistemului care candidează putem, în sfârşit, să alegem oameni care ne reprezintă”, a subliniat George Simion, copreşedinte AUR.

George Simion l-a prezentat oficial pe Antonio Andrusceac, despre care a afirmat că este singurul politician care s-a aflat în permanenţă în opoziţie faţă de edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Antonio Andrusceac a explicat că a decis să intre în Alianţa pentru Unirea Românilor pentru că este o construcţie nouă în care este încurajată afirmarea şi apărarea valorilor tuturor românilor.

„Decizia mea a venit în urma unor discuţii pe care le-am avut de multă vreme în ideea de a uni dreapta politicii româneşti, dar şi valorile creştine, credinţa în tradiţiile naţionale, familia şi libertatea pentru toţi”, a declarat Andrusceac.

Alţi patru consilieri locali din Bucureşti părăsesc aripa creştin-democrată, conservatoare din echipa lui Dan Barna pentru a se alătura AUR. Unul dintre aceştia este şi Dragoş Geamănă, fost consilier USR la Sectorul 5.

AUR, un partid nou care şi-a anunţat intenţia de a participa la alegerile din 27 septembrie

„Au trecut 30 de ani de la Revoluţie, 100 de ani de la Marea Unire şi românii sunt tot mai dezbinaţi, pe fondul unor politici ale urii propagate de partidele care s-au succedat la putere. Jumătate din naţiunea română se află peste graniţele actuale ale ţării şi, de la an la an, România se depopulează. Încrederea românilor în cei care ar trebui să le reprezinte interesele scade de la un scrutin electoral la altul.

Alianţa pentru Unirea Românilor îşi propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceştia, la Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cernăuţi, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăşi existenţa noastră ca neam.”, se arată pe pagina noului partid, definit de următoarele valori: familia, naţiunea, credinţa creştină şi libertatea.

AUR a fost înfiinţat în septembrie 2019 de către activistul unionist, candidat la alegerile europarlamentare, George Simion. Partidul şi-a anunţat deja intenţia de a participa la alegerile locale din 27 septembrie.

Pentru a reuşi să îşi înscrie candidaţii în bătălia electorală pentru primăriile şi consiliile judeţene din ţară, AUR trebuie să strângă 100.000 de semnături, în format fizic, pe hârtie, necesitate criticată în contextul pandemiei de George Simion.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite