Un nou val de nepotism în diplomaţie: Fiul lui Meleşcanu, numit consul la Strasbourg. Noi modificări şi la Edinburgh, Torino şi Cernăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul vitreg al ministrului de Externe Teodor Meleşcanu a fost numit consul la Strasbourg, potrivit Monitorului Oficial. Totodată, premierul Viorica Dăncilă l-a numit consul la Edinburgh şi pe Anton Emanuel Barbu, fiul fostului ministru ALDE al Culturii, Daniel Barbu. Surse politice au declarat joi că şi Ioana Gheorghiaş, fiica unui apropiat de-al lui Liviu Dragnea, va fi trimisă consul al României la Torino.

Potrivit Monitorului Oficial, o nouă serie de schimbări diplomatice a fost decisă săptămâna aceasta, printre ele numărându-se şi numirea lui Sorin Adrian Pîrvulescu, fiului vitreg al ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, pentru poziţia de consul al României la Strasbourg. Decizia a fost contrasemnată de Teodor Meleşcanu. Actualul consul, Sabin Pop, a fost rechemat din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Strasbourg şi îşi va încheia activitatea în cel mult 90 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Sorin Adrian Pîrvulescu a lucrat ca expert juridic la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, iar mai apoi ca şef al Biroului de Proceduri Achiziţii Publice din Senat. Pe 30 mai 2013, Pîrvulescu a fost detaşat la Ministerul Afacerilor Externe, condus atunci de Titus Corlăţean. 

O poziţie de consul i-a fost oferită şi lui Anton Emanuel Barbu, fiului fostului ministru al Culturii ALDE, Daniel Barbu. Acesta va pleca să reprezinte România la Edinburgh, potrivit Monitorului Oficial.

Ioana Gheorghiaş, fiica lui Mugurel Gheorghiaş, zis „Melcul“, unul dintre foştii acţionari ai companiei TelDrum şi fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea, va fi trimisă consul al României la Torino, potrivit unor surse politice. Gheorghiaş a fost consilieră la cabinetul lui George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că în cadrul şedinţei de Guvern de joi s-a decis şi rechemarea consulului României la Torino, Tiberiu Dinu. 

De asemenea, Eleonora Moldova a fost rechemată din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Cernăuţi, Ucraina, urmând ca, odată cu încheierea misiunii, funcţia să fie preluată de Irina Loredana Stănculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite