Un nou proiect de lege pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Iniţiatorul a fost inspirat de modelul Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor, liderul UDMR
Kelemen Hunor, liderul UDMR

În ultima zi a sesiunii parlamentare, deputatul UDMR Kulcsar Terza Jozsef a depus la Parlament un nou proiect legislativ privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Alte două proiecte legislative cu acelaşi subiect au mai fost respinse până acum, pe motiv că încalcă flagrant Constituţia României.

„Autonomia practicată în Ţinutul Secuiesc - Terra Siculorum- prin modul de organizare al scaunelor secuieşti datează din anii 1200“, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege

În luna septembrie, deputatul UDMR Kulcsar Terza Jozsef a efectuat o vizită de „documentare” în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, o regiune autonomă (din 1995) din sud-vestul Republicii Moldova, locuită preponderent de găgăuzi, creată artificial de Rusia.

Deputatul UDMR Kulcsar Terzsa Jozsef reprezintă, de fapt, Partidul Civic Maghiar, entitate al cărei preşedinte de onoare este Kover Laszlo, actualul preşedinte al Parlamentului Ungariei, omul care la finalul anilor 90 coordona activitatea serviciilor de informaţii ungare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite