Un ministru PSD a primit interdicţie să mai dea declaraţii. Care e motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Alexandrescu, consilier al premierului Viorica Dăncilă, i-a transmis lui Victor Negrescu, ministru pentru Afaceri Europene, să nu mai vorbească despre „subiecte care nu-l privesc“, au declarat surse politice pentru „Adevărul”. Negrescu anunţase că PSD va susţine o lege a parteneriatului civil, proiect criticat în interiorul partidului.

După referendumul pentru familia tradiţională, Victor Negrescu a anunţat, fără să primească girul partidului, că PSD va susţine o lege a parteneriatului civil, decizie care nu e pe placul tuturor social-democraţilor, după cum susţin surse politice pentru „Adevărul”. 

Spre exemplu, senatorul PSD Titus Corlăţean, unul dintre cei mai vocali susţinători ai familiei tradiţionale în campania pentru referendum, se opune unei legi a parteneriatului civil. Iar Titus Corlăţean nu e un caz izolat în partid: mai mulţi aleşi PSD l-au criticat pe Negrescu că s-a grăbit să anunţe o lege a parteneriatului civil, care să  le ofere o bază legală cuplurilor de acelaşi sex.

Drept urmare, Anca Alexandrescu, sfetnicul premierului Viorica Dăncilă, care coordonează comunicarea Guvernului, i-a interzis lui Victor Negrescu să mai iasă în presă fără aprobare, susţin sursele citate.

Reacţia lui Negrescu

După acest incident, Negrescu s-a plâns unor apropiaţi că liderii PSD ar fi invidioşi pe modul în care ministerul pe care îl conduce pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România la 1 ianuarie 2019. Din postura de ministru al Afacerilor Europene, Negrescu gestionează  relaţia Guvernului cu oficialii de la Bruxelles.

În august, Adevărul a scris că ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, s-a arătat nemulţumit că el pregăteşte preşedinţia română a Consiliului UE, însă cel care culege laurii este ministrul de Externe. Negrescu voia mai multă independenţă, ba chiar râvnea la fotoliul lui Meleşcanu, numai că Tăriceanu se opune. De altfel, în interiorul PSD s-a discutat despre faptul că ar fi mai indicat un alt ministru care să conducă diplomaţia, numele avansat fiind Mircea Geoană, politician care a mai condus Ministerul Afacerilor Externe şi a fost şi ambasadoral României la Washington.

Cine e Anca Alexandrescu

Anca Alexandrescu a fost consilierul pe probleme de comunicare al lui Adrian Năstase în perioada în care acesta a fost prim-ministru, 2000-2004, a coordonat Departamentul de comunicare al Guvernului Ponta şi a fost, pentru o perioadă, consilier de imagine al fostului primar general al Capitalei Sorin Oprescu. După alegerile parlamentare din 2016, Anca Alexandrescu a devenit una dintre persoanele responsabile de partea de comunicare în ceea ce-l priveşte pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite