Un deputat USR, gest obscen în plen, la modificarea Codului de procedură penală. „România primeşte astfel de gesturi de la PSD-ALDE în fiecare zi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce plecă de la tribuna Parlamentului, la şedinţa în care a fost modificat Codul de procedură penală, deputatul USR Cristian Ghinea a arătat degetul mijlociu către PSD. Ghinea reclamase că Marian Neacşu, mână dreaptă a lui Dragnea, nu are ce caută la tribună Camerei, alături de Gabriel Vlase, cel care a condus şedinţa de plen. Marian Neacşu nu este parlamentar. Liderul USR Dan Barna şi-a cerut scuze în numele partidului

Ulterior, deputatul ALDE Varujan Vosganian a solicitat drept la replică şi a cerut ca membrii comisie de disciplină să îl sancţioneze pe parlamentarul USR. "Eu vă previn că nu mai vin în Camera Deputaţilor dacă se vine cu astfel de gesturi. Nu mai trebuie să tolerăm aşa ceva, nu mai trebuie să jigniţi în numele unei aşa-zise libertăţi de expresie", a afirmat de la tribuna Camerei Deputaţilor, parlamentarul ALDE Varujan Vosganian.

După terminarea şedinţei, preşedintele USR Dan Barna a spus că îşi cere scuze pentru colegul sau, dar că PSD-ALDE fac astfel de gesturi cu românii în fiecare zi.

"Mi-am cerut scuze că să închidem, pentru că este un subiect profund marginal, adică România primeşte astfel de gesturi de la PSD-ALDE în fiecare zi de un an şi jumătate. Deci de aceea nu vreau să intrăm în logică unui gest la nervi după o şedinţa în care abuzurile au curs gârlă. Mi-am cerut scuze. Am închis subiectul. Nu este nicio problemă asta. Marea problemă este că de astăzi România a devenit un rai pentru infractori", a afirmat liderul USR, Dan Barna, la Parlament, citat de Mediafax. 

Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia Iordache a respins luni toate amendamentele Opoziţiei la Codul de Procedură Penală. Imediat, raportul eliberat de Comisia Iordache a ajuns în plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final, după ce săptămâna trecută a primit votul Senatului. PNL şi USR s-au opus ca amendamentele să fie votate în bloc, aşa că PSD s-a văzut obligat să voteze fiecare articol în parte, până târziu în noapte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite