Un deputat PSD sesizează Comisia Europeană după vizita lui Timmermans: „Aveţi impresia că vă vom permite să trataţi România ca pe o anexă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD, Liviu Pleoşoianu, susţine că liderul european Frans Timmermans a încălcat Codul de conduită al Comisiei Europene în timpul vizitei în România şi a anunţat că va depune sesizare oficială la forul european.

”Domnule Timmermans, aveţi habar despre ce se mai întâmplă prin Europa sau doar aveţi impresia că vă vom permite să trataţi România ca pe o anexă unde se face ce doriţi dumneavoastră şi nu ce spun legile şi Constituţia!?? În 2015, Procurorul General al Germaniei l-a acuzat pe ministrul Justiţiei de «atac intolerabil la adresa independenţei justiţiei». Ce s-a întâmplat imediat după aceea? Ministrul Justiţiei l-a demis fără discuţii şi fără drept de apel pe Procurorul General!

Sunteţi prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene din 2014. V-aţi dus cumva în 2015 în Germania să-i certaţi pe nemţi pentru că ministrul Justiţiei de acolo (om politic) a luat deciza de a-l #DEMITE pe Procurorul General!? Dacă nu, atunci cum vă permiteţi ca în ţara mea să spuneţi asta: «Eu nu cred că Ministerul Justiţiei ar trebui să facă acest lucru sau vreun alt politician, pentru că, până la urmă, puterile în stat trebuie separate aşa cum este peste tot. (...) Aşa cum am spus deja şi interlocutorilor mei din Parlament, premierului şi ministrului Justiţiei, eu cred cu fermitate că această poliţie a magistraturii ar trebui să fie făcută de magistraţi»?!?

Va trebui să răspundeţi şi la această întrebare săptămâna viitoare, când voi trimite o sesizare oficială cu privire la modul cum aţi încălcat Codul de conduită al Comisiei Europene“, a scris deputatul PSD Liviu Pleşoianu pe Facebook. 

Întrevederile lui Frans Timmermans cu principalii actori politici de la Bucureşti a arătat preocuparea Bruxelles-ului referitoare la evoluţia politică din România şi raportarea politicienilor la sistemul judiciar. „Adevărul“ a stat de vorbă cu mai mulţi specialişti pentru a explica principalele mesaje ale prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite