Un deputat PSD acuză trupa Satra Benz că a filmat un videoclip în Monumentul Victimelor Holocaustului: „Scandalos şi imoral!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Florin Manole
Petre Florin Manole

De Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, deputatul PSD Petre Florin Manole arată că o trupă muzicală, „Satra Benz“, a filmat un videoclip în interiorul Monumentului Victimelor Comunismului. „Cred că astfel de locuri ale memoriei trebuie tratate cu mult mai mult respect“, susţine deputatul.

„Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului este un moment important pentru evaluarea critică a istoriei naţionale recente şi a tragediilor care au marcat-o, Holocaustul şi dictatura comunistă. Mai mult decât rememorarea istoriei, această zi trebuie să servească reflecţiei despre prezent şi viitor, din perspectiva combaterii intoleranţei, rasismului şi antisemitismului, a promovării valorilor democratice şi cu precădere a sublinierii rolului educaţiei în a întări aceste valori.

Astăzi, cu acest prilej, vreau să atrag atenţia asupra unei situaţii nefericite, dacă nu chiar scandaloase: modul în care o trupă muzicală alege să trateze unul dintre simbolurile importante ale Bucureştiului si ale României, Monumentul Victimelor Holocaustului din România. Este vorba despre SATRA BENZ, o trupă populară printre tineri, al cărei videoclip #traparmy  (https://www.youtube.com/watch?v=5q0R0GwrOm8&feature=share) este filmat în interiorul acestui monument care comemorează sutele de mii de victime ale fascismului românesc. Aşadar, un monument dedicat memoriei unor oameni persecutaţi şi ucişi pentru apartenenţa lor etnică, ce ar trebui să fie un spaţiu care să impună respect şi decenţă, este transformat în decor pentru un videoclip muzical. Scandalos şi imoral!“, a scris Petre Florin Manole pe Facebook. 

„Nu am nicio intenţie de a critica muzica, de a îngrădi dreptul la liberă exprimare a trupei, cu atât mai mult la exprimarea artistică. Însă cred că astfel de locuri ale memoriei trebuie tratate cu mult mai mult respect şi mai rezervat. Închei prin a-mi exprima speranţa că această trupă şi cei care asigură managementul ei, vor înţelege mesajul meu şi vor retrage acest clip, alegând să filmeze în spaţii care să nu interfereze cu memoria unor victime nevinovate. Acest episod este încă unul care întăreşte ideea necesităţii adaptării educatiei la nevoia de a forma cetăţeni care cunosc şi respectă valorile democratice, care cunosc şi respectă istoria ţării noastre şi a tuturor comunităţilor care trăiesc aici“, a adăugat Petre Florin Manole. 


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite