Un deputat PNL cere sancţionarea parlamentarilor AUR cu privire la „abaterile foarte grave” săvârşite: L-au bruscat pe colegul meu Florin Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Cristian Băcanu foto Cristian Băcanu Facebook
Deputatul PNL Cristian Băcanu foto Cristian Băcanu Facebook

Liberalul Cristian Băcanu a depus o sesizare la Camera Deputaţilor cu privire la abaterile săvârşite de parlamentarii AUR Antonio Andruşceac şi Ciprian-Titi Stoica, care au tras de deputatul Florin Roman pentru a-l îndepărta de la pupitrul Camerei Deputaţilor, unde încerca să prezideze şedinţa, în ziua în care trebuia prezentată moţiunea de cenzură USR-AUR

„Azi am depus o sesizare la Camera Deputaţilor (mai exact, la cabinetul Preşedintelui Camerei, domnul Ludovic Orban) cu privire la abaterile foarte grave săvârşite de către domnii Antonio Andruşceac (deputat AUR şi fost membru important al USR Sector 4) şi Ciprian-Titi Stoica (deputat AUR). Am solicitat sancţionarea celor doi domni care în 09 septembrie 2021 l-au bruscat pe colegul meu Florin Roman şi l-au îndepărtat de la conducerea plenului reunit cu forţa. Am explicat foarte clar în sesizare de ce Florin Roman avea dreptul să conducă acea şedinţă de plen şi am invocat temeiul din Regulament (art. 30, art. 35 din Regulamentul activităţilor comune şi Decizia Preşedintelui Camerei nr. 05/09.09.02021, prin care Florin Roman a fost mandatat)”, a scris deputatul pe Facebook. 

Deputatul a face referire la modul în care a fost îndepărtat Florin Roman de la pupitrul Camerei Deputaţilor, precizând că este dezamăgit de lipsa de reacţie a USR PLUS. 

>>Condamn public orice manifestare de natură să ştirbească încrederea cetăţenilor în instituţia Parlamentului. Le solicit unor colegi să înţeleagă că disputele juridice şi parlamentare nu se tranşează cu forţa muşchilor. Nu în ultimul rând, îmi exprim totala dezamăgire faţă de lipsa de reacţie a parlamentarilor USR PLUS care priveau cu aparentă satisfacţie cum cei doi deputaţi AUR îl „săltau” efectiv pe Florin Roman de la pupitru. Aşa nu, domnilor<<, a mai transmis Cristian Băcanu. 

Deputatul invocă faptul că Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban l-a delegat pe Florin Roman cu atribuţiile sale.

>>Prin Decizia nr. 5 din 09 septembrie 2021, Preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Ludovic Orban a hotărât ca „În data de 9 septembrie 2021, între orele 16.00 – 24.00, atribuţiile Preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de domnul Florin Claudiu Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.” Prin urmare, domnul Florin Roman a preluat în totalitate atribuţiile Preşedintelui Camerei Deputaţilor în ziua şi intervalul orar indicate prin Decizia nr. 5 din 09 septembrie 2021<<, argumentează liberalul. 

În sesizarea sa liberaluol argumentează că >>Potrivit art. 30 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului: „Lucrările şedinţelor comune sunt conduse, alternativ, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de preşedintele Senatului, asistaţi de 2 secretari, câte unul de la fiecare Cameră”.Având în vedere că şedinţa precedentă a plenului reunit fusese condusă de către doamna Anca Dragu, Preşedintele Senatului, şedinţa din 09 septembrie 2021 urma a fi condusă potrivit art. 30 din Regulamentul activităţilor comune ale Camere Deputaţilor şi Senatului de către Preşedintele Camerei Deputaţilor<<. 

Potrivit deputatului, comportamentul celor doi membri AUR trebuie sanţtionat şi descurajat. 

„Apreciez că utilizarea forţei fizice  şi a violenţei în cadrul Parlamentului României constituie o abatere deosebit de gravă (în sensul art.248 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor) şi că un astfel de comportament reprobabil trebuie sancţionat şi descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societăţii”, mai scrie deputatul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite