Un deputat liberal depune plângere penală împotriva şefului jandarmilor din Topoloveni care i-au luat cu duba pe contestatarii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul liberal Florin Roman depune plângere penală împotriva şefului jandarmilor de la Topoloveni
Deputatul liberal Florin Roman depune plângere penală împotriva şefului jandarmilor de la Topoloveni

Deputatul liberal Florin Roman anunţă că depune plângere penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi din Topoloveni care i-a luat cu duba pe contestatarii PSD, în timpul vizitei lui Liviu Dragnea de vineri.

„Am luat decizia de a depune, luni dimineaţa, o acţiune penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi care a acţionat la Topoloveni, împotriva unui grup de protestatari. În mod abuziv, jandarmii prezenţi au ridicat protestatarii adunaţi spontan, deşi aceştia fluturau actele de identitate pentru a se legitima“, precizează deputul PNL într-un comunicat de presă.

În opinia sa, „caracterul spontan al acestui protest este întărit de faptul că nu a existat o informare publică referitoare la vizita preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la Topoloveni”.

„Oamenii paşnici, care au protestat civilizat pe trotuar, s-au adunat spontan la auzul veştii că Liviu Dragnea e în Topoloveni. Practic, sechestrarea unor cetăţeni europeni reprezintă un grav abuz al jandarmilor din dispozitiv, care la întrebarea legitimă a unui protestatar: «De ce ne luaţi?», a răspuns: «Pentru că aşa vreau eu»! Reţinerea la poliţie a protestatarilor a fost calculată în aşa fel încât aceştia să fie lăsaţi să plece acasă, imediat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a părăsit localitatea Topoloveni. Pentru a trage de timp, aşa-zişii «oameni ai legii» au trecut inclusiv în baza Interpol a protestatarilor anti-PSD”, mai afirmă Roman.

Deputatul PNL spune că, deşi liderii PSD, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă sunt aşteptaţi ad-hoc de protestatari peste tot în ţară, niciunde până acum, protestatarii adunaţi spontan nu au fost ridicaţi.

„În cel mai rău caz s-au dispus sancţiuni contravenţionale. Slugărnicia şi obedienta jandarmilor care au intervenit la Topoloveni vine după declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, cea care a ameninţat protestatarii anti-PSD cu duba! Şi după ce mai mulţi lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au oferit declaraţii publice asemănătoare, semn că sechestrarea abuzivă a protestatarilor de la Topoloveni a fost un act premeditat. Este din ce în ce mai evident că PSD, cu sprijinul armat al unor jandarmi obedienţi, cu încălcarea legii, încearcă stoparea unor proteste ad-hoc, normale în orice democratie, mai puţin în cea românească. E începutul dictaturii impuse de Liviu Dragnea!”, încheie Florin Roman.

Mai mulţi protestatari care îl aşteptau pe Dragnea la Topoloveni au fost ridicaţi de jandarmi, băgaţi în dube şi duşi la sediul Poliţiei din oraş, unde au fost ţinuţi aproximativ o oră şi jumătate, pe perioada vizitei liderului social-democrat.

Ulterior, Jandarmeria Argeş a informat că manifestanţii anti-PSD vor fi sancţionaţi contravenţional pentru că au organizat o adunare nedeclarată.

Unul dintre protestatari, Traian Paparete, a declarat în exclusivitate pentru Adevărul că a fost luat la Poliţie şi ţinut pe toată perioada vizitei lui Liviu Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite