Un candidat independent la Primăria Ploieştiului intră în greva foamei. De ce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul independent la Primăria Ploieşti Marius Fenichiu a anunţat că de luni intră în greva foamei, acuzând că i se încalcă dreptul la libera exprimare prin faptul că legea electorală îl împiedică să-şi producă singur materiale de campanie cum ar fi filmuleţe făcute cu telefonul pe care să le posteze pe Facebook.

Marius Fenichiu, candidat independent la Primăria municipiului Ploieşti, a anunţat pe Facebook şi pe blogul său personal că, începând de luni, intră în greva foamei „pentru a protesta faţă de sistemul creat de partide, care îngroapă şansele candidaţilor independenţi”.

„Nu este normal ca partidele, cele mai bine organizate structuri mafiote din România, să fie favorizate de Legea Electorală. REFUZ SĂ MĂNÂNC până când Autoritatea Electorală Permanentă va înceta această sfidare la adresa mea”, a scris Fenichiu pe pagina sa de socializare.

„Faptul că nu mi se permite să-mi produc singur materiale de campane electorală deşi eu am fost admis candidat definitiv de către Biroul electoral, am îndeplinit toate procedurile prevăzute de lege, conform legii ar trebui să am dreptul la liberă exprimare, ca toţi ceilalţi candidaţi,  dar pentru faptul că nu am bani de investit în campanie nu mă pot exprima liber şi aceasta nu este normal“, a declarat Fenichiu pentru News.ro.

Fenechiu a negat faptul că intrarea sa în geva foamei ar fi o strategie prin care să se facă cunoscut. "Mă aşteptam ca să apară astfel de interpretări răutăcioase din punctul meu de vedere, dar nu acesta este scopul,  nu să-mi fac publicitate. Aproape că am ajuns la disperare pentru că nu am, efectiv, suport material să pot plăti o firmă de producţie video care să-mi facă filmuleţe pe care să pot să le postez după aia pe Facebook. Dincolo de acţiunile în teren  este foarte importantă şi comunicarea online, iar eu nu mă pot exprima liber, neavând posibilitatea să-mi produc materiale şi să le postez. Sunt candidat  şi ar trebui să am aceleaşi drepturi în a mă exprima la fel ca şi ceilalţi candidaţi, dar pentru că nu am bani nu am voie să mă exprim în online şa cum doresc”, a mai declarat Fenechiu penru News.ro.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite