Un an de la Colectiv. Victor Ponta insinuează că tragedia a fost organizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi-a dat demisia în urma protestelor post-Colectiv FOTO Eduard Enea
Victor Ponta şi-a dat demisia în urma protestelor post-Colectiv FOTO Eduard Enea

La un an scurs de la tragedia petrecută în clubul Colectiv, fostul premier Victor Ponta insinuează că cei 64 de tineri au murit de o mână criminală.

„Iohannis e acelaşi care a fost în 2008 şi 2012, să ştiţi că nu s-a schimbat cu nimic, ca şi concedii, comoditate... Aşa lideri anti-patriotici, ca Iohannis şi Cioloş, n-am mai avut niciodată! Sunt incompetenţi. Iohannis are legătură cu funcţia de preşedinte al României cât am eu în comun cu căpitanul echipei de baseball din New Jersey!  Încrederea în Iohannis e în prăbuşire constantă. Sper să nu se mai organizeze un Colectiv!“, a declarat Ponta, potrivit înregistrării prezentate, duminică seară, de România TV.

Ponta a spus că preşedintele Klaus Iohannis a profitat de tragedia de la Colectiv pentru a da jos Guvernul Ponta.„După Colectiv, domnul Klaus Iohannis a zis că ăsta e momentul să-l dăm jos pe Ponta. Iohannis a folosit moartea unor oameni pentru scopuri pe care le ştiam: voia sa schimbe Guvernul, voia să facă ce se făcuse în Ucraina. Iohannis a folosit moartea unor oameni. I-am spus lui Liviu Dragnea: „Liviu, dacă vrei rămânem la guvernare în orice condiţii, dar cred că va fi rău pentru România”. Nu ştiu ce e în mintea cuiva care spune: Ce bine că au murit oamenii ăia, hai să-l schimbăm pe Ponta! Nu merită să ţii de o funcţie călcând pe cadavre“, a mai spus Ponta. 

În urmă cu un an, Victor Ponta a demisionat din funcţia de premier, trăgând după el întreg Guvernul. Ponta a luat decizia în urma protestelor post-Colectiv. 

„Erau pregătiţi oameni cu cocktailuri molotov să incendieze“

Contrar prietenului său Ponta, deputatul Sebastian Ghiţă spune că trebuie eliminată ipoteza unei mâini criminale. „Trebuie eliminată ipoteză cum că acolo la Colectiv cineva i-a incendiat pe acei tineri, nu ştiu dacă acel lucru s-a întâmplat organizat. După un an de la acel eveniment, haideţi să spunem câteva adevăruri: încă de dinainte de noiembrie 2014, alegerea preşedintelui Iohannis a fost organizată, la fel cum şi dărâmarea guvernului Ponta a fost organizată. Au căutat un moment cu emoţie pentru a dărma guvernul. Ştiam toţi de intenţia de a-i face culoar şi de a-l numi pe Cioloş premier, se ştia în diverse medii nu doar în cele de la Cotroceni", a spus Sebastian Ghiţă. 

 Sebastian Ghită spune că Ponta a fost ameninţat să plece de la Guvern. „Este evident că s-a aşteptat în mod organizat dărâmarea guvernului României, iar în acea noapte lui Ponta i s-a sugerat, a fost ameninţat, a fost obligat să aleagă această soluţie. Nu a fost un act de laşitate, practic avea de ales între a vedea în Bucureşti alţi morţi, alţii oameni bătuţi de jandarmi şi a lămuri lucrurile în faţă acestei puteri oculte. Ponta, considerând că nu suntem încă deplin capabili de a înţelege cine sunt oamenii ăştia şi ce putere au ei, a luat această hotărâre. Atunci, erau pregătiţi oameni cu cocktailuri molotov să incendieze, să atace primăria sectorului 4 şi să-l scoată pe Piedone. Ponta a ordonat evacuarea întregului guvern în acea noapte“, a declarat Sebastian Ghită.

Aproape 5.000 de oameni au participat duminică, la Bucureşti, la marşul de comemorare a victimelor incendiului din Clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015. Supravieţuitori, rude ale celor decedaţi, prieteni sau oameni simpli au venit să îşi exprime solidaritatea, duurerea, furia şi neuitarea. 
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite