Un 1 aprilie prezidenţial

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe sunt cusururile care îţi vin în minte de la sine când rosteşti numele preşedintelui Traian Băsescu. La fel, de altfel, ca şi suma de calităţi de necontestat. Un lucru, însă, sigur nu i se poate reproşa: lipsa umorului. Nu cel mai subtil, nu cel mai rafinat, de multe ori la frontiera decenţei şi a bunului-simţ, trecând peste limite ce nu mai pot fi îndreptate, un fapt este cert: omul are umor.

Spontan, cum altfel? Şi inconfundabil. De la hohotele de râs, pe care unii le gustă din plin în timp ce altora le produce crampe, umorul preşedintelui este un accesoriu de care nu se desparte niciodată.

Ultima probă de umor, ridicat de data asta la cote greu de egalat vreodată, ne-o oferă în declaraţia făcută în ultima apariţie pe un post de televiziune: „Pot face echipă cu oricine”! Este o declaraţie pe care, dacă emisiunea ar fi fost înregistrată, cei care urmau să o difuzeze ar fi trebuit s-o prefaţeze cu anunţul: „Nu se recomandă celor bolnavi de inimă”. Pentru că şocul resimţit la auzirea unui asemenea enunţ poate provoca traume ireversibile, şi nu numai cardiacilor. Să auzi un om care are la activ un bilanţ fără egal în declanşarea celor mai grave seisme pe scena politică românească, în ultimii 24 de ani, pozând astăzi în postură de „Porumbelul păcii” este o încercare la care cu greu faci faţă. Lista cutremurelor marca inconfundabilă „Traian Băsescu” se întinde între fisurarea gravă a Guvernului Ciorbea, 1996, şi atacurile neîntrerupte la adresa PDL, 2013, data la care fostul partid prezidenţial nu a executat ordinul primit şi nu a ales-o preşedinte pe Elena Udrea. Mâine, cu siguranţă, lista se va continua cu noi date...

Pentru mine, declaraţia „Pot face echipă cu oricine” reprezintă expresia celei mai surprinzătoare păcăleli de 1 aprilie. O păcăleală prezidenţială!  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite