Sincer, chiar n-o-nţeleg pe asta cu a fost sau n-a fost Klaus Iohannis la GRIVCO. Nu este doar un remake jenibil după celebrul „aţi fost la Vîntu”, dar mai este şi prost argumentat, ba chiar şi insultător fix la adresa patronului jurnaliştilor Intact, cei mai insistenţi în promovarea acestei aşa-zise dezvăluiri. 

Nici nu are rost să discutăm despre credibilitatea acuzaţiilor „slujitorilor” (în sens ceremonial, evident, ai ctitoriei mediatice) de la Antene. Am arătat aici cât de valabile pot fi demonstraţiile la poartă nouă sau veche din cartierul Primăverii...

Au luat de la Băsescu!

Faza cu mersul la GRIVCO a debutat în gura lui Băsescu. Amintiţi-vă de „soluţia imorală”, negocierea de care s-a plâns Băsescu că ar fost forţat s-o poarte cu PUR-ul lui Voiculescu pentru ca alianţa DA, dintre PNL şi PD, să poată intra la guvernare. Cu tot cu miniştri ca Videanu, Blaga, Sulfina şi Gheorghe Barbu...

Să vii acum cu aceeaşi placă obosită, frecată insistent de „fanul Ice Cube” şi în 2009, pare a fi cel puţin o găselniţă neinspirată. Şi expirată. Şi dovedeşte că, aşa cum Ponta susţine coabitarea cu „instituţia preşedintelui”, jurnaliştii celui mai puternic (cel puţin mediatic) aliat al premierului pot coabita chiar cu ideile persoanei fizice Băsescu.

Testimonial cu ţeasta pe butuc

Interesant este faptul că cel care a „probat”, doar prin vorbe deocamdată, prezenţa lui Klaus Iohannis la GRIVCO este un domn care, din câte se înţelege din propriile-i declaraţii, avea în sediul firmelor lui Voiculescu rolul de portar. Cel puţin ocazional.

Dar nu ne-a spus nimic despre vizita prezidenţiabilului sibian însuşi Dan Voiculescu! Să presupunem că nici nu avea cum, fiind deocamdată limitat la... vorbitor. Dar nu a confirmat această vizită nici Daniela Popa, preşedintele PC (aleasă cu 570 de voturi pentru şi 642 împotrivă!) din 2009. Nici măcar Daniel Constantin nu a suflat vreo vorbă, cel care se încălzea pe margine pentru această funcţie şi care i-a luat rapid locul doamnei Popa, în 2010. Vă daţi seama câtă autoritate au unii lideri de partid dacă le dau portarii din casă, cum se spune...

În schimb, se trezeşte din reveria amintirilor domnul Ioan-Codruţ Şereş care la acea vreme tocmai ce fusese trimis în judecată de către procurorii DNA pentru „activităţi ilicite cu caracter penal”. Deci avea suficiente alte treburi decât să mângâie clanţe. Aşa cum va avea şi peste câteva zile (11 sptembrie) când, ce să vezi!, se reiau dezbaterile în dosarul aflat pe rolul ÎCCJ şi privind privatizărilor strategice la care a luat parte ca ministru...

Şereş va sta din nou pe la uşi, ale instanţei, aşteptându-şi rândul la proces...

Lui Voiculescu, angajaţii i-au făcut deja... Vîntu

E greu să-ţi asiguri propriul salariu. Darămite câtorva sute sau poate chiar mii de angajaţi câţi o fi păstorind domnul Voiculescu prin firmele familiei sale.

Iar după ce nu dormi liniştit noaptea, după ce te iei de gât cu tot felul de rechini mai mici sau mai mari ca să construieşti afaceri cum altele nu-s, te trădează fix cei cărora te-ai zbătut să-i faci oameni, să-i împrumuţi cu bani, să le dai lefuri...

Întâi a fost trădat de subordonaţii politici. Mincă a plecat la UNPR de unde s-a propulsat la PP-DD şi e din nou parlamentar. Piedone a fugit şi el la UNPR unde a făcut campanie comună şi pentru PDL Bucureşti, adică Udrea!, la alegerile locale din 2012. Mai nou, de la ministerul condus de însuşi Daniel Constantin a venit către instanţă o adresă  prin care, ce să vezi!, instituţia s-a constituit ca parte vătămată în dosarul ICA... Halal susţinători mai aveţi, domnule Voiculescu!

Acum până şi angajaţii media, de la care te-ai aştepta la inteligenţă, viziune, nuanţe, chestii, socoteli, îl fac din vorbe pe patronul lor fondator. Supralicitând o pretinsă vizită ocultă a prezidenţiabilului Iohannis la GRIVCO, anteniştii îl plasează  pe Voiculescu indirect şi în direct în tagma nefrecventabilului de Vîntu, cel pentru vizitarea căruia Geoană a plătit cu eşuarea în marginalizare. Incapabili să inventeze altceva decât marota uzată şi băsesciană despre care vorbeam mai sus, aceştia preferă să denigreze practic chiar mâna care le-a dat o pâine.

Eu chiar dacă nu cred că Iohannis a fost acolo, nu înseamnă ca bag mâna în foc că n-o fi aşa. Deşi mi se pare că era prea puţin important ca personaj politic în 2009 ca să se deranjeze greii viitorului USL să-l cheme la discuţii.

Dar, totuşi, de ce o fi aşa o ruşine să te duci la GRIVCO? Ce-i acolo, vreo casă de toleranţă? Eu ştiu că şi sediul Antena Group e în clădirile holdingului. Şi înţeleg că acolo s-au făcut majoritatea negocierilor politice majore din ultimii 15 ani. Păi, cu o aşa „reclamă”, eu văd viitorul conservatorilor luminos precum un buzunar. Acela în care o să-şi bage liderii partidului mandatul de reprezentare şi vor purcede umili la negocieri în cu totul alte locaţii. Că aici nu le va mai trece nimeni pragul. Decât poate... vântul când se face curent c-a deschis vreun nepriceput uşa.