Ultimul tun dat de Dragnea în bugetul partidului. PSD nu va deconta niciun leu din banii cheltuiţi la europarlamentare, deşi a cerut peste 700.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Raportul AEP privind cheltuielile de campanie ale partidelor politice arată că PSD a cerut să i se deconteze o sumă de 3,38 milioane lei (aproximativ 720.000 de euro), dar nu a primit niciun ban înapoi, deoarece cererea depusă nu a fost făcută corespunzător. În campanie, trezorier al PSD era Mircea Drăghici, trimis în judecată pentru delapidare. Drăghici, unul dintre apropiaţii lui Dragnea, e acuzat că a cheltuit banii PSD în scopuri personale

Social-democraţii nu vor primi niciun ban de la Autoritatea Electorată Permanentă din suma cheltuită în campania pentru europarlamentare, când şef al partidului era Liviu Dragnea, iar trezorier al formaţiunii Mircea Drăghici, unul dinrtre oamenii săi de încredere, acuzat de procurorii DNA de delapidare a fondurilor partidului. 

Astfel, potrivit Raportului AEP privind legalitatea veniturilor şi cheltuielile electorale pentru europarlamentare, PSD a cheltuit în campanie aproximativ 30 de milioane de lei (adică aproape 6,3 milioane euro), cei mai mulţi din fonduri private, care nu pot fi decontate de stat. Pe lângă donaţii, PSD a cerut AEP să deconteze 3,38 milioane lei (aproximativ 720.000 euro), sumă care reprezintă banii primiţi din subvenţie de la bugetul de stat, care ulterior au fost cheltuiţi în campania electorală. Însă cererea de rambursare nu a respectat cerinţele din Legea finanţării partidelor politice, ceea ce a dus neacceptarea decontării nici măcar a unui leu de AEP. 

Spre deosebire de PSD, celelalte partide au primit aproape complet cât au solicitat. Însă pentru PSD suma solicitată şi pierdută nu reprezintă o mare problemă financiară, în condiţiile în care lunar primeşte o subvenţie consistentă. De exemplu, doar în luna august în conturile partidului au intrat peste 11 milioane de lei (apriximativ 2,4 milioane euro) 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite