Ultimele tunuri şi efectul de bumerang

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De fapt, asistăm în această perioadă de timp rămasă până la alegerile din decembrie, la ultimele tunuri ale actualului Parlament, în interesul diverselor partide, grupuri de interese şi politicii mafiote. Pe ultima sută de metrii, actuali aleşii îşi fac propriile jocuri de interese, aranjându-şi în acelaşi timp, şi cărţile pentru câştigarea unui nou mandat.

Aleşii noştri parlamentari s-au întors la serviciu cu o mare poftă de treabă, dar mai ales cu gândul la cetăţenii cu drept de vot care-i pot propulsa pentru un nou mandat. Puşi pe fapte măreţe, la final de mandat, majoritatea senatorilor a votat un proiect prin care se elimină impozitarea şi plata CAS-ului de către toţi pensionarii români. Pentru toţi pensionarii la grămadă, indiferent că unii au 5 sau 10 lei pensie şi alţii 100 sau mai mult de milioane. Să mai zică lumea că nu mor aleşii de grija poporului.

Şi au început să-şi facă treaba mare.

Iniţiatorii, ALDE şi PSD, s-au gândit la toţi pensionarii, tratându-i la fel, realizând astfel marele deziderat de „egalitate” socială între bogaţi şi săraci. Ce contează că ăia cu 5-10-20 de lei pensie, sunt muritori de foame, iar ceilalţi cu pensii uriaşe, se lăfăie în bani, fără probleme de supravieţuire cotidiană. Parlamentarii susţinători ai proiectului s-au dovedit a fi umani, miloşi, cumsecade cu toţi la grămadă. Mor de grija poporului votant, parlamentarii partidelor respective au fost pătimaşi, aprigi faţă de colegii parlamentari care au votat împotrivă, miloşi, s-au gândit mult la semenii lor, au şi ei părinţi, rude pensionari, trebuie să-i ajute, indiferent că unii n-au ce mânca şi alţii trăiesc în huzur.

S-au gândit probabil că şi ei vor fi pensionari într-o zi, mai ales că şi-au votat cu toate mâinile pensiile speciale, în urmă cu câteva luni, care îi feresc de grijile bătrâneţii. Pensii speciale ce vor fi plătite de proştii de români de la bugetul de stat, deoarece ele nu rezultă din contribuţiile normale ale cetăţenilor, cum sunt constituite pensiile nespeciale.

S-au gândit că pot beneficia şi ei când vor fi pensionari de neimpozitarea pensiilor şi neplata CAS-ului.

Cel mai important, însă, actualii parlamentari, aflaţi pe ultima sută de metri în scaunele de aleşi ai neamului, s-au gândit să voteze un proiect de lege cu efecte electorale. Pentru că aceasta-i adevărata menire a adoptării unui astfel de proiect pentru toţi pensionarii la grămadă, pentru egalitatea falsă între pensionarii bogaţi şi cei săraci - votul la viitoarele alegeri parlamentare din decembrie. Să mai zică lumea că aleşii românilor n-au viziune, nu privesc în viitor. Pe cine îi vor vota pensionarii români la alegeri? Evident, pe cei care le aduc bani în plus la pensii. Nu contează că unii dintre aceşti potenţiali votanţi vor primi 1-3-5 lei în plus la pensiile de mizerie, în timp ce alţii vor beneficia de 500-1000 sau 1.500 lei în plus, la pensiile barosane.

În faţa politicienilor toţi sunt la fel, fiecare dintre ei are un singur vot, pe care actualii aleşi îl doresc cu ardoare, pentru a fi din nou aleşi, ca să poată face jocurile, pardon legile, încă 4 ani în viitorul Parlament. În realitate, voturile pensionarilor la parlamentare constituie interesul major al politicienilor şi nu falsa grijă faţă de cei 5,2 milioane de pensionari din România. Un număr important de pensionari=un număr important de voturi, care nu doar că-i vor urca în scaunele parlamentare, ci le vor aduce şi puterea de a-şi forma propriul guvern pentru partidele câştigătoare.

Dacă, cu adevărat mureau de grija românilor amărâţi şi nu a voturilor, senatorii ALDE-PSD, iniţiatorii proiectului de lege, şi ceilalţi parlamentari ar fi gândit şi votat un proiect de lege diferit, care să nu-i pună într-o egalitate socială falsă pe pensionarii muritori de foame cu cei cu pensii nesimţite. Nu ar mai fi încărcat nici bugetul de stat. Buget care este deja pe deficit şi care va fi pus în imposibilitatea de a face plăţi anul viitor.

Toate jocurile politicii murdare le fac sub masca grijei faţă de cetăţeni, de problemele cu care se confruntă scumpa noastră ţărişoară.

De fapt, asistăm în această perioadă de timp rămasă până la alegerile din decembrie, la ultimele tunuri ale actualului Parlament, în interesul diverselor partide, grupuri de interese şi politicii mafiote. Pe ultima sută de metri, actuali aleşii îşi fac propriile jocuri de interese, aranjându-şi în acelaşi timp, şi cărţile pentru câştigarea unui nou mandat.

Toate jocurile politicii murdare le fac sub masca grijei faţă de cetăţeni, de problemele cu care se confruntă scumpa noastră ţărişoară. În acelaşi timp, aceste ultime tunuri sunt acompaniate de atacurile tot mai făţişe împotriva actualului Guvern tehnocrat, ca nu cumva să le strice ploile, dar şi împotriva Justiţiei, ca nu cumva să dinamiteze mafia politică. Atacuri venite pe toate canalele posibile, atât prin intermediul mass media, cât şi prin înţelegerile, aranjamentele, mişculaţiile politicii subterane sau la vedere.

Pentru unii dintre actorii acestei scene, însă, s-ar putea ca toate aceste jocuri, tunuri politice să aibă efect de bumerang, ceea ce cred că marii strategi nu au luat în calcul. Să nu o păţească precum marele şef de trib, care a vrut să scape de bumerangul vechi şi l-a aruncat, căzând el însuşi victimă armei care s-a întors împotriva lui.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite