Ultimele pregătiri pentru congresul PPE de la București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru desfăşurarea la Bucureşti, în zilele de 17 şi 18 octombrie, a congresului Partidului Popular European (PPE) au intrat în faza finală, susțin membrii Adunării Politice a PPE, reunită la Bruxelles, conform unui comunicat de presă.

"PPE aşteaptă cu nerăbdare să-și ţină cel de-al 21-lea Congres la Bucureşti. Găzduit de preşedintele Traian Băsescu şi de partidele ce fac parte din familia noastră PDL şi UDMR, Congresul PPE va aduce în prim-plan eforturile noastre neobosite de a răspunde actualelor provocări cu care se confruntă cetăţenii europeni, în contextul actualei crize economice globale. Singurul răspuns oferit acestor provocări este <<Mai multă Europă>>'', a declarat preşedintele PPE, Wilfried Martens.

Martens a salutat decizia Partidului Socialist European de a-şi anula Congresul de la Bucureşti şi de a muta locul de întrunire la Bruxelles.

"Decizia PES arată în mod clar că şefii de guvern şi liderii partidelor socialiste plasează valorile europene deasupra considerentelor de ordin partizan", a adăugat Martens.

Grupul PPE format din 73 de partide, din 40 de state. În total, 16 președinți și premieri din Uniunea Euopeană și alți șapte din afara ei sunt membri ai PPE. Printre cei care aparțin PPE se numără preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite