Ultimele evenimente ne arată un Liviu Dragnea iraţional, cu reacţii dictatoriale şi de condamnat penal

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu suntem nici prima şi nici ultima ţară care păţeşte aşa ceva. Cum spuneam, aşa se întâmplă când puterea cade pe umerii unui om nepregătit filosofic pentru ea. Îşi pierde minţile. Grave sunt prejudiciile ce le cauzează poporului pe care îl conduce. Importantă este şi reacţia societăţii, a propriului partid, în stoparea acestei întâmplări nefericite din istoria noastră.

Liviu Dragnea contra „sistemului odios“

Liviu Dragnea a fost de două ori condamnat penal, prima dată definitiv, iar acum se află la apel cu a doua condamnare. E clar că este nemulţumit, că are frustrări, că se consideră nedreptăţit. Toţi cei condamnaţi reacţionează aşa. Dar este o chestiune personală, în care îşi poate căuta dreptatea pe căile legale. Inclusiv la CEDO. În loc să procedeze aşa, Liviu Dragnea face din lupta personală cu justiţia, lupta PSD şi chiar a societăţii cu „sistemul odios“, noua denumire pentru „statul paralel“. Aici este chestiunea în neregulă. Are alături alţi câţiva condamnaţi sau cu anchete în curs din conducerea partidului său, şi extinde această luptă la nivelul întregii societăţi. Prima dovadă de iraţionalitate.

„Cei care au semnat protocoalele sunt pasibili să fie pedepsiţi, astea sunt chestiuni penale, trebuie să dea socoteală“, spunea Liviu Dragnea. Dacă i-a intrat în cap că protocoalele sunt ilegale, musai să fie un adevăr pentru întreaga societate. Deşi şi ministrul Justiţiei îi spune că legalitatea sau ilegalitatea protocoalelor se stabileşte de către instanţă de contencios administrativ, nu de un om, fie el şi Liviu Dragnea.

De fapt aici este principala dovadă a iraţionalităţii lui Dragnea. Consideră că vorbeşte în adevăruri absolute, că tot ce spune trebuie însuşit de întreaga societate la nivel de adevăr absolut. Am mai văzut astfel de cazuri: Hitler, Stalin, Gaddafi, Ceauşescu şi încă alţi câţiva. Exact în această galerie se plasează şi Liviu Dragnea.

Teoria judecătorilor presaţi şi intimidaţi de dosare la DNA

„Cum avem noi garanţia că acei judecători care au dosare la DNA, dacă nu se şterg, cum avem garanţia că vor judeca doar pe propria conştiinţă. Amnistia, ştergând acest trecut, oamenii ăia nu vor mai avea presiuni. Dincolo de mine, dincolo de alţi oameni distruşi, firme închise, îi dăm la o parte pe toţi, măcar pentru judecătorii care sunt presaţi şi intimidaţi. Că se dă în acest an, că se dă la anul, că se dă peste doi ani, o amnistie în România trebuie dată. După o asemenea perioadă neagră, nu cred că se poate exista alt instrument juridic.“

I s-a explicat de multe ori, şi degeaba. Nu ştiu dacă nu înţelege, sau joacă doar un teatru ieftin. Majoritatea magistraţilor sunt reclamaţi de cei care pierd un proces. Cineva trebuie să piardă într-un dosar. Asta nu înseamnă că magistraţii respectivi sunt anchetaţi la DNA. Sunt dosare deschise că aşa spune legea, dar apoi închise din lipsă de probe „rezonabile“. Să faci caz de această situaţie veche de când e justiţia, e o nouă dovadă de iraţionalitate. Sau, Dragnea speră că va mai păcăli mulţi români cu aceste teorii absurde. Cred că sunt din ce în ce mai puţini cei care se lasă păcăliţi. În plus, şi mai grav, cu ce instrumente se deosebesc dosarele care, să zicem, au fost instrumentate de către magistraţi timoraţi, de cele în care vinovaţii chiar îşi meritau pedepsele? Îi amnistiem pe toţi, la grămadă?

Dragnea avertizează Parchetul General

Dragnea susţine că ar fi necesară o anchetă a Parchetului General împotriva celor de la #Rezist.

„Au apărut foarte informaţii despre acest subiect şi ar putea începe o anchetă, dar nu acum, peste 20 de ani Parchetul General ar putea să se autosesizeze, dar ei probabil că au alte priorităţi, cum ar fi intimidarea Jandarmeriei, prin acţiuni pe care noi le considerăm neavenite“. În şedinţa BPN al PSD de luni s-a decis:

„Am decis că instituţiile statului au acţionat corect şi legal la mitingul neautorizat din data de 10 august şi de a transmite un mesaj de susţinere pentru Jandarmeria Română şi pentru celelalte instituţii ale statului care au fost implicate în asigurarea ordinii şi liniştii publice în data de 10 august în faţa unor acţiuni violente din partea unor participanţi la acea manifestaţie neautorizată.“

În ce calitate îşi permite Dragnea şi BPN să dea indicaţii şi să traseze sarcini Parchetului General? Să decidă ce este legal şi corect? Cum îşi permite să ignore statul de drept, separaţia puterilor în stat, independenta justiţiei, prevăzute de tratatele de aderare semnate de România la aderarea la UE? Dacă merge pe drumul acesta, aşa cum avertiza şi premierul Dăncilă, România va avea de suferit măsuri de retorsiune din partea UE. O dovadă mai clară de atitudine dictatorială nici că puteam găsi.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul general „asigură opinia publică asupra faptului ca procurorii Secţiei parchetelor militare efectuează o anchetă imparţială, efectivă şi independentă de orice ingerinţe externe“.

Dragnea îl „ceartă“ pe directorul SRI

Dragnea: „Am avut perioade în care l-am certat (n.r.: pe Eduard Hellvig) şi în continuare îi spun dacă nu reuşeşte să facă schimbările acolo, dacă nu reuşeşte să îi facă pe cei din SRI să înţeleagă că trebuie să facă doar atribuţiile prin lege, nu influenţe în partide şi parchete, înseamnă că a stat degeaba cât a stat acolo la SRI“.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi şeful celui mai mare partid din România are impresia că îl poate „certa“ pe şeful unui serviciu de informaţii. Care serviciu are a da socoteală CSAT, preşedintelui Iohannis şi Comisiei Parlamentare de control a SRI. În orice caz nu lui Dragnea. Declaraţia reprezintă încă o dovadă puternică că Dragnea se crede dictatorul României.

Dragnea atacă ICCJ

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, lansează un atac la judecătoarea Cristina Tarcea, şefa ÎCCJ, care refuză să dea curs reconfigurării completurilor de cinci judecători, aşa cum prevede noua formă a Legii 304/2004.

Mi-am asumat (lupta cu „monstrul odios“) indiferent dacă doamna Tarcea refuză să pună în aplicare a lege pentru a avea eu un anumit complet, indiferent de presiunile de pe judecători. Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei“. I-am transmis ministrului Toader, am vorbit cu el pe acest subiect şi l-am rugat să se gândeasca dacă nu cumva dumnealui poate să facă acest demers, prin Guvern.“

Dragnea uită să adauge că prevederea legală pe care o invocă se aplică la „începutul fiecărui an“ conform prevederii legii, ori acum suntem în septembrie.

Iată articolul din legea 304/2004, în formă modificată în 2018:

Art. 32

(1) La începutul fiecărui an, la propunerea preşedintelui sau a vicepreşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere aprobă numărul şi compunerea completurilor de 5 judecători.

Manipulează, manipulează, că tot rămâne ceva.

Dragnea face declaraţii din auzite

O altă mostră de cum nu trebuie să se poarte un om cu o importantă funcţie în stat.

„Din câte am auzit eu, Kovesi conduce Parchetul General, am auzit că au luat sau vor să ia dosare de la DNA. Planul e făcut în zona Cotroceniului, nu ştiu dacă în clădirea Cotroceniului.“

Nu este posibil ca un om de stat cu funcţiile dlui Dragnea să vorbească „din auzite“. Pur şi simplu dă dovadă de o crasă incultură politică sau de faptul că nu raţionează logic. Duce discuţia politică în derizoriu, discuţie de Ferentari.

Concluzie

Liviu Dragnea nu mai are resursele psihice necesare funcţiilor pe care le deţine. Cu fiecare zi aflat în conducerea statului român, aduce prejudicii imense României în relaţiile cu partenerii externi, în evoluţia economică a ţării. Iar PSD, dacă nu scapă urgent de Dragnea, se va scufunda odată cu el.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite