Udrea şi Blaga au bătut palma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea şi Vasile Blaga au rămas colegi de partid Foto: Adevărul
Elena Udrea şi Vasile Blaga au rămas colegi de partid Foto: Adevărul

Elena Udrea, marea perdantă a Convenţiei de sâmbătă, şi Vasile Blaga, proaspăt reales preşedinte al PDL, au îngropat securea războiului, cel puţin pentru moment.

Elena Udrea a anunţat, ieri, în Colegiul Director al partidului, că a renunţat să mai conteste rezultatul alegerilor de sâmbătă, pentru că nu existau şanse să primească prea curând un răspuns. „Am spus că renunţăm la a mai aştepta răspunsul (la contestaţie - n.r.), considerăm închisă competiţia şi din acest moment suntem membri PDL care-şi fac treaba de membri ai unui partid de opoziţie“, a spus Elena Udrea la finalul şedinţei. „Nu voi face opoziţie în propriul partid, dar, dacă voi avea puncte de vedere diferite de actualul lider, nu voi ezita să le pronunţ“, a avertizat Udrea, care a anunţat că nu va candida pentru nicio funcţie în conducerea partidului.

Deşi a renunţat la contestaţii, deputatul PDL nu a trecut uşor peste rezultatul Covenţiei şi a mai trimis câteva săgeţi către fostul său adversar, Vasile Blaga. „S-a acţionat nedemocratic, pentru că s-a ales să nu se rezolve o contestaţie care se depusese şi s-a decis să se anunţe rezultatul alegerilor“, a amintit Udrea.
Fostul ministru al Dezvoltării a recunoscut că, după rezultatul Convenţiei de sâmbătă, împreună cu susţinătorii săi, a analizat posibilitatea de a demisiona din PDL. „Au fost analize pe care le-am făcut, nu eu personal, dar parte dintre susţinătorii mei au avut această opţiune, dar am decis, în final, că unitatea partidului este mai importantă, nu e doar un slogan“, a explicat Elena Udrea.

  Considerăm închisă competiţia şi din acest moment suntem membri PDL care-şi fac treaba de membri ai unui partid de opoziţie. Elena Udrea, deputat PDL

POZIŢIA „BULDOGULUI“
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afişat şi el o atitudine împăciuitoare. Blaga a spus că a discutat cu Elena Udrea şi au decis să continue braţ la braţ. „Am avut o discuţie înaintea Colegiului cu doamna Udrea, eram convins că şi domnia sa ţine la PDL, vom merge mai departe împreună împotriva USL“, a spus Blaga. De altfel, Elena Udrea, care nu face parte din conducerea partidului, a participat la şedinţa de ieri a Colegiului Director chiar la invitaţia lui Blaga. „Aş fi invitat-o şi pe Monica Macovei dacă era în ţară“, a adăugat Blaga. Actualul preşedinte a uitat rapid contrele din ultimele zile şi a mai spus că, de fapt, nu au fost tabere în PDL, ci au fost „mici înţepături, dar lucrurile au fost închise“.

Din postura de preşedinte al partidului, Vasile Blaga şi-a permis să-l reevalueze şi pe fostul prim-ministru Emil Boc, un fervent susţinător al taberei Udrea. Liderul PDL a anunţat că Emil Boc va face partea din viitorul Birou Permanent Naţional al partidului, în calitate de fost preşedinte al PDL. „Domnul Boc este un om care ţine foarte mult la acest partid. Nici nu ar avea cum să procedeze altfel, a fost preşedinte, ţine la partid. Şi ţin şi eu la Emil Boc, indiferent de ce discuţii am avut pe parcurs. Nici în familie nu eşti de aceeaşi parte a baricadei mereu“, a amintit Blaga.

  Eram convins că şi doamna Udrea ţine la PDL, vom merge mai departe împreună împotriva USL. Vasile Blaga, preşedinte PDL

NOUA CONDUCERE, ALEASĂ PE 6 APRILIE
Colegiul Director Naţional al PDL a stabilit, ieri, ca noua structură de conducere a partidului să fie aleasă în data de 6 aprilie, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare. La CNC vor fi aleşi prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarii executivi ai partidului, membrii Comisiei de integritare, litigii şi statut şi cei ai Comisiei de revizie şi control.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite