Udrea: "Unii miniştri nu au respectat decizia lui Boc şi dau în continuare publicitate, ca să aibă o imagine bună"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat ieri seară la B1TV că unii membri ai Cabinetului au încălcat interdicţia premierului Emil Boc de a nu mai acorda contracte de publicitate. Elena Udrea spune că aceştia au încheiat contracte de publicitate, prin intermediul unor firme apropiate, pentru a avea o imagine bună.

"Anul acesta a fost un memorandum în Guvern şi primul ministru a interzis orice publicitate din cauza strângerilor bugetare, să nu mai dăm banii pe publicitate atunci când nu este necesară. Deci ni s-a interzis orice fel de publicitate. Şi cu toate astea, s-a făcut publicitate! Se mai face şi indirect, adică nu dau eu direct banii de la minister, ci dă o firmă care lucrează cu ministerul, dar înţelegerea este ca ministrul să aibă o imagine bună", a afirmat Elena Udrea după ce moderatorul emisiunii "Naşul", Radu Moraru, a spus că opt miniştri ai actualului Cabinet Boc "încă permit finanţarea de către stat a celor două televiziuni". Cele două televiziuni la care se referea sunt Antena3 şi Realitatea Tv.

Ministrul a mai spus că aceşti miniştrii sunt slabi în faţa presei şi au cedat pentru a avea o imagine bună.

"Este slăbiciunea în faţa presei plătite de Vîntu, în faţa lui Vîntu, şi cedează pentru a avea o mai bună imagine şi pentru a nu fi criticaţi. Ei îşi plătesc liniştea. Până la urmă, dacă ne uităm cam câţi oameni sunt atacaţi dintre cei cu funcţii, vă daţi seama cine nu plăteşte presa, cine nu dă bani presei - cei care sunt permanent atacaţi. Probabil că este o slăbiciune în faţa cărora mulţi nu rezistă. Din păcate! Dar după mine, ceea ce se întâmplă cu o parte din presa românească este total distructiv pentru societate", a adăugat Udrea.


La afirmaţia moderatorului că ministrul de Interne, Vasile Blaga, ar fi făcut un "blat ordinar" cu Dan Voiculescu, patronul Antenelor, ministrul Turismului a spus că nu ştie ce să spună.

"Cert este că eu nu fac aşa ceva şi m-am străduit să nu fac înţelegeri cu presa asta care are jocul pe care îl face de ani de zile împotriva PDL, Guvernului şi a lui Traian Băsescu. Aici probabil că fiecare încearcă să îşi salveze imaginea. Eu nu spun că este corect, dar probabil că fiecare încearcă să îşi salveze imaginea", a conchis ea.

Săptămâna trecută, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a fost şi el invitatul lui Radu Moraru, care a spus şi atunci că cele două televiziuni încă mai beneficiază de contracte de publicitate cu unii miniştri. Videanu nu a comentat, adăugând însă că "nu a făcut niciodată blaturi cu posturile de televiziune, lucru care l-a costat".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite