Udrea: Statutul minorităţilor poate trece şi fără asumarea răspunderii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, că din punctul său de vedere proiectul legii privind Statutul minorităţilor naţionale poate să treacă prin Parlament fără  a fi necesară asumarea răspunderii Guvernului.

"Cred că această lege poate să treacă prin Parlament fără să fie nevoie de o asumare. Cred că poate să treacă dacă se închid discuţiile în comisie zilele acestea, ea poate să treacă până la sfârşitul lunii prin vot în Parlament, nu neapărat ar trebui o asumare. Nu este o soluţie exclusă (asumarea răspunderii-n.r.), dar eu cred că poate merge prin vot în Parlament", a spus Udrea, răspunzând unei întrebări.

Referitor la proiectul reorganizării teritoriale, Elena Udrea a spus că este convinsă că se va găsi "o soluţie corectă".

"Discuţiile au fost la nivelul Coaliţiei. Eu nu am participat la şedinţa Coaliţiei. Din câte am înţeles de la colegi suntem pe drumul cel bun. Există posibilitatea de a ajunge la o înţelegere, interesul fiind, până la urmă, interesul României. Iar eu ca ministru al Dezvoltării regionale şi Turismului care trebuie să absorb bani europeni mă ocup şi de proiecte de dezvoltare regională spun 'Da!', trebuie găsită o soluţie pentru a face această reîmpărţire, reorganizare administrativ-teritorială. Măcar cu scopul de a atrage mai multe fonduri europene... Dacă vorbim de şansa de a găsi o soluţie corectă pentru scopul pentru care facem reorganizarea, pentru România, în Coaliţie, sunt convinsă că o să găsim o soluţie corectă", a declarat vicepreşedintele PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite