Udrea: Preferinţa lui Kovesi pentru mine e veche. Trebuie să ai grijă când dai funcţii femeilor, se urăsc şi pentru pantofi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Deputatul Elena Udrea a declarat, vineri, că a devenit ”preferata” şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul, precizând că reacţia preşedintelui Klaus Iohannis asupra suspiciunilor de plagiat privind lucrarea de doctorat a lui Kovesi ”a fost una corectă”.

”Preferinţa (şefei DNA - n.r.) pentru mine e veche. Dânsa a putut să şi-o manifeste doar după ce Traian Băsescu şi-a terminat al doilea mandat. Preferinţa este veche, eu cunosc poveştile”, a spus Elena Udrea, la Palatul Parlamentului.

Întrebată dacă a avut vreo dispută ori vreo ceartă în trecut cu Laura Codruţa Kovesi, Udrea a răspuns: ”Niciodată”.

”Eu, când am ceva de spus spun, spun şi public. Nu mă cert cu nimeni. Probabil că atunci când sunt mai multe femei într-un singur loc niciodată nu iese bine, mai ales când e vorba de care are mai multă vizibilitate, mai multă trecere. Eu voiam să vă pun o întrebare: Credeţi că dacă Adriana Săftoiu ar putea să mă aresteze, m-ar aresta? Eu zic că da. Doamna Macovei credeţi că dacă ar putea să mă aresteze, m-ar aresta? Pe loc. Deci, asta este. De asta spun că totuşi ar trebui cu mare grijă când e să dai funcţii de putere femeilor, trebuie cu mare grijă lucrat, pentru că femeile se urăsc pentru o pereche de pantofi mai mult decât pentru ... nu ştiu... o funcţie pe care ar putea să o ocupe”, a mai spus Udrea.

În opinia ei, reacţia preşedintelui Klaus Iohannis în ceea ce priveşte posibililul plagiat al Laurei Codruţa Kovesi ”a fost una corectă”.

”Dânsul a reacţionat instituţional. Eu înţeleg că nu poate reacţiona altfel. Deocamdată, nu există o decizie care să spună că doamna Kovesi a plagiat sau nu a plagiat, alta decât cea care acum e contestată şi e denunţată ca fiind una contrafăcută, ilegală. A reacţionat ca un preşedinte, nu poate spune altceva, nu poate intra în alte speculaţii, dar a zis un lucru clar: cine a plagiat pleacă. Că e vorba de oameni politici, profesori universitari, doar nu era să zică că e vorba de şefi de la DNA, evident. Oricine se demonstrează că a plagiat pleacă din funcţie. Mie mi se pare că a avut o poziţie corectă din acest punct de vedere. Nu cred că putea să facă mai mult în acest moment, dar e foarte important, că toată lumea specula. E important ce spune preşedintele ţării, chiar dacă dânsul nu e foarte implicat şi vorbăreţ, totuşi atunci când spune ceva e foarte important”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea a venit, vineri, la Parlament pentru a studia dosarul în care DNA cere Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale pe numele său.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite