Udrea interoghează DNA pe Facebook: „De ce pe Blaga şi pe ceilalţi nu îi întreabă nimeni?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arestată preventiv în două dosare, "Gala Bute" şi "Microsoft", Elena Udrea combate deciziile judecătorilor luate la propunerea DNA şi le cere explicaţii procurorilor, prin intermediul "echipei de comunicare".

Din spatele gratiilor, fostul ministru a criticat din nou astăzi măsura arestării sale preventive, dispuse de judecătorii Curţii Cupreme la propunerea procurorilor DNA.  "Odată cu trimiterea în instanţă a dosarului «Gala Bute», nu mai există niciun motiv pentru ca Elena Udrea să rămână în arest. Şi, totuşi, asta se întâmplă, în ciuda faptului că prejudiciul imputat este incomparabil mai mic decât în alte cazuri", se arată în mesajul publicat astăzi pe pagina sa de Facebook.

Elena Udrea face însă şi comentarii legate de alte dosare instrumentate în această perioadă de DNA. Unul este cazul ANRP în care Udrea se solidarizează cu fostul preşedinte al ANI, reţinut sub acuyaţia de abuz în serviciu pentru perioada când era membru al Comisiei de restituire a proprietăţilor. "Oameni precum Crinuţa Dumitrean sau Sergiu Diacomatu, beneficiari direcţi ai mitelor de la ANRP, acuzaţi că au primit multe milioane de euro mită, stau bine-merci în arest la domiciliu şi mai şi cer control judiciar. Asta în condiţiile în care Horia Georgescu, acuzat de abuz în serviciu, stă şi el în arest", recapitulează "echipa de comuncare" în numele Elenei Udrea.

Al doilea este dosarul "Microsoft" în care procurorii sunt chestionaţi în legătură cu actualul co-preşedinte al PNL, Vasile Blaga. "S-a făcut o întreagă tevatură cu privire la faptul că s-ar fi finanţat incorect organizaţia de Bucureşti a PDL în timpul mandatului lui Udrea. Aproape numai despre asta se discută, dar nimeni nu-i întreabă pe vechii PDL-işti, deveniţi noi PNL-işti, cum rămâne cu acuzaţiile aduse de Dorin Cocoş şi de Gabriel Sandu privind finanţarea PDL. Dacă Udrea stă în arest acuzată fiind că a făcut parte dintr-un Guvern care a tăiat pensii şi salarii, de ce pe Blaga şi pe ceilalţi nu-i întreabă nimeni de acuzaţiile concrete aduse împotriva lor?", se arată în postarea de pe pagina fostului ministru în care fanii săi sunt, în final întrebaţi, ce cred că "trebuie să facă Udrea pentru ca procesul său să se desfăşoare cu ea în libertate sau măcar în arest la domiciliu".

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis, marţi, să o trimită în judecată pe Elena Udrea în acest caz, fiind acuzată de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Rudel Obreja, Ion Ariton, Tudor Breazu, Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Marius Botoroagă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Elena Udrea, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Ştefan Lungu, consilier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al ministerului şi Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite