Udrea, despre Roşia Montană: „Degeaba ai munţi de aur, dacă nu îi foloseşti. Dar câştigă destul statul român?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Adevărul
Deputatul PDL Elena Udrea FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea susţine că dezbaterea privind proiectul Roşia Montană este una care trebuie să ia în calcul atât problematica legată de protecţia mediului, cât şi eventualele câştiguri ale statului român. „Am înţeles că redevenţa de 6% este cea mai mare din Europa, dar câştigă suficient statul român?“ a întrebat, retoric, Udrea.

„Mă feresc să spun spre ce înclin eu. Vreau să am o opinie fermă după ce am toate datele. Este evident că avem nevoie de locuri de muncă, degeaba ai munţi de aur dacă ei nu folosesc oamenilor. Poate e rândul generaţiei noastre, să exploatăm noi.

Pe de altă parte, nu ştiu dacă locurile de muncă sunt suficiente şi sustenabile. Una e să creezi locuri de muncă pe cinci ani, alta e pe douăzeci de ani. Am înţeles că redevenţa de 6% e cea mai mare din Europa, dar câştigă suficient statul român? Şi apoi, eu sunt un om care susţine conservarea patrimoniului.“, a explicat Elena Udrea, în emisiunea „Evenimentul Zilei“, difuzată de B1 TV.

În ce priveşte reacţiile politicienilor români cu privire la proiectul Roşia Montană, Udrea consideră că unii „nu au curaj să îşi asume proiectul“, în timp ce alţii acţionează la sfatul consultanţilor.

„Domnul Antonescu dormea şi oarecum susţinea proiectul, iar dintr-o dată a devenit un adversar al proiectului şi încearcă să-l blocheze. Poate a ajuns la concluzia că nu e bun. Ce facem în situaţia în care un proiect de care România avea nevoie va fi blocat pentru că aşa i-au recomandat consultanţii domnului Antonescu să acţioneze, pentru că face bine la imagine?“, a mai spus Elena Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite