Udrea, despre intervenţia lui Ponta în cazul Lukoil: O să ne amintim cu greu că a existat justiţie independentă, în vremea lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a afirmat că situaţia Lukoil şi intervenţia lui Ponta în acest caz demonstrează că dacă va ajunge preşedinte, Ponta va da ordine justiţiei şi îi va spune ce să facă.

“Cazul Lukoil arată un lucru pe care mulţi îl cred, alţii doar îl bănuiesc. Arată cum va fi justiţia dacă Victor Ponta va ajunge Preşedintele României. Ponta va da ordine justiţiei ce să facă, cu sau fără pretexte. O să ne amintim cu greu că a existat justiţie independentă, în vremea lui Traian Băsescu”, a scris prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Ponta a făcut o serie de declaraţii pe marginea sechestrului pus de procurori asupra unor bunuri ale companiei. „Îmi exprim speranţa ca, fără a interfera în niciun fel în activitatea suverană şi independentă a procurorului, să avem grijă că e vorba de 3.500 oameni şi de nişte interese economice de funcţionare a altor companii extrem de importante şi sper doar în înţelepciunea şi responsabilitatea celor care anchetează de a găsi soluţia legală. Totuşi, aici nu e vorba că am prins pe cineva furând o maşină şi indisponibilizăm maşina, aici să indisponibilizezi conducte...bănuiesc că cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele în Rusia sau nu ştiu unde şi nici rafinăria nu o mutau mâine din România”, a declarat Ponta.

După declaraţiile premierului, compania Lukoil a anunţat marţi că sechestrul a fost ridicat, precizând că rafinăria începe procedurile de pregătire pentru pornirea normală a instalaţiilor tehnologice.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat în privinţa declaraţiilor premierului Victor Ponta legate de dosarul Lukoil şi de sechestrul pus asupra unor bunuri ale companiei şi va hotărî, în şedinţa de joi, dacă va cere Inspecţiei Judiciare referitor la o eventuală afectare a independenţei procurorului de caz.

Pe aceeaşi temă

Procurorii au ridicat parţial sechestrul în cazul Lukoil pentru a putea fi reluată producţia

Lukoil a notificat Garda de Mediu privind oprirea activităţii rafinăriei din Ploieşti

Sechestru pe materiile prime ale Petrotel Lukoil pentru recuperarea prejudiciului de peste 1 miliard de lei

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite