Udrea, despre greşelile lui Băsescu ca preşedinte: A avut un discurs pro-Justiţie exagerat şi nu a intuit scopul unor oameni pe care i-a numit

Udrea, despre greşelile lui Băsescu ca preşedinte: A avut un discurs pro-Justiţie exagerat şi nu a intuit scopul unor oameni pe care i-a numit

Elena Udrea şi Traian Bsăescu FOTO Mediafax

Deputata Elena Udrea crede că fostul preşedinte Traian Băsescu a greşit atunci când a susţinut Justiţia permanent, dar şi că nu a anticipat scopul unor oameni pe care i-a numit în funcţii-cheie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aş vrea să spun că fostul preşedinte Traian Băsescu confirmă acum unele lucruri care s-au petrecut în mandatele dânsului, faptul că a avut un discurs pro-justiţie permanent, uneori exagerat, arată care a fost obiectivul său principal: o justiţie independentă şi puternică. Oamenii pe care i-a pus în funcţii – unii dintre ei, nu toţi – cu scopul de a face instituţii puternice şi independente, au deviat însă şi au preluat puterea, pe care trebuiau să o aibă instituţiile, în propriile mîini, punînd în executare planurile lor personale. Dacă trebuie să-i găsim o vină e că nu a intuit exact scopul acestor oameni” a spus Elena Udrea, la România TV.

Deputata mai spune că sistemul încă funcţionează, dar nu la intensitatea cu care o făcea în urmă cu un an. „Pentru că sistemul funcţionează în continuare, sigur, nu la fel de acut, nu se mai întîmplă ce s-a întîmplat în februarie, cînd mi-au făcut şase cereri de arestare şi reţinere, cînd erau oamenii luaţi pur şi simplu dacă deschideau gura. Dar, totuşi, sistemul funcţionează şi astăzi şi încearcă să-şi prezerve puterea şi să se mute de pe o funcţie pe alta, mă refer la doamna Stanciu, spre exemplu, mutată de la ICCJ la CCR, sau la dl.Coldea care a rămas în funcţie în ciuda schimbărilor de la vîrful SRI, schimbări care s-au oprit la dînsul”, a mai spus Udrea.

La scurt timp după plecarea de la Palatul Cotroceni, fostul preşedinte Traian Băsescu a început să critice activitatea Justiţiei, pe care a susţinut-o de-a lungul celor zece ani cât a fost preşedinte. Băsescu a fost taxat chiar de plenul Consiliului Superior al Magistraturii, care a decis că declaraţiile făcute de fostul şef al statului, eferitoare la activitatea procurorilor DNA, au adus atingere independentei justiţiei.

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările