Udrea deschide „foc automat“ pe Facebook: „Când am acuzat un general de serviciu secret, s-a creat panică!“

Udrea deschide „foc
automat“ pe Facebook: „Când am acuzat un
general de serviciu secret, s-a creat panică!“

Elena Udrea la DNA. FOTO Dorin Constanda

Dezvăluirile făcute de Elena Udrea, fostul lider PMP, în interviul acordat Hotnews, în care, între altele, a aruncat acuzaţii grave la adresa Laurei Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a generalului Florian Coldea, adjunctul şefului SRI, şi a lui Sebastian Ghiţă au pus pe jar întreaga clasă politică.

La reacţiile stârnite de această ieşire publică, Elena Udrea  preferă să răspundă periodic pe pagina sa de Facebook.  
 
Iată una dintre cele mai recente postări: 
 
„Am văzut reacţiile şi poziţionările unor comentatori publici, dar şi a unor <acoperiţi din presă> după afirmaţiile (pe care mi le asum total) pe care le-am făcut în interviul de la Hotnews.
Vreau să fac trei comentarii scurte:
• 1. De regulă, când apare un denunţ împotriva unui politician, acesta este fie constatat deja vinovat, fie se spune, corect, justiţia să cerceteze. Când au apărut dezvăluiri despre Florian Coldea (şeful SRI), unii m-au atacat pe mine şi au încercat să îl declare deja nevinovat, înainte de orice acţiune a justiţiei.
• 2. Putem acuza un parlamentar, un ministru, un Prim-Ministru sau chiar un Preşedinte fără probleme. Dar, când am acuzat un general de serviciu secret, s-a creat panică! Această reacţie arată teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap, politicieni, presă etc.
• 3. Justiţia va fi cea care va dovedi dacă denunţul meu va fi confirmat de dovezi. Eu am spus ce ştiu şi voi dezvolta afirmaţiile din denunţul penal în faţa anchetatorilor.
Personal, mă aştept la absolut orice, înscenări, «dezvăluiri», fotografii etc., pentru că acum vor dori şi mai mult să-mi închidă gura. Important este să fim conştienţi de pericolul uriaş al acestui moment: puterea totală în mâna unui om despre care nu se ştie mai nimic în spaţiul public, dar care deţine secretele tuturor.
Dacă vă amintiţi, în ultima emisiune din campanie, Mădălina Puşcalău m-a întrebat dacă voi face ceva cu lucrurile pe care le ştiu. Am răspuns atunci că «cel mai probabil da, pentru că am un pronunţat spirit de sacrificiu». Ştiam că voi spune...
Vă recomand mai ales prima parte a emisiunii de la B1Tv de atunci!”. 
 
Elena Udrea se referă la una dintre ediţiile emisiunii „Bună seara,  România!”, cu Mădălina Puşcalău, difuzata pe postul de televiziune B1 Tv, în 2014,  după finalul primulului tur al campaniei electorale pentru  prezidenţiale, „o campanile atipică”, când domnia sa afirma cu siguranţă că s-a situat pe locul al treilea în preferinţele electoratului. Încercând să facă lumină în scandalul fotografiilor făcute la Paris, în care apărea alături de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Elena Udrea a declarat că nu ar surprinde-o faptul dacă s-ar încerca în continuare lansarea în spaţiul public a altor fotografii menite să o compromită.
 
Iată în continuare şi alte câteva dintre afirmaţiile făcute de Elena Udrea cu acel prilej şi care ar putea căpăta conotaţii interesante în actualul context incendiar:
 
„ Toată lumea a încercat să se ascundă în spatele atacurilor asupra mea”
„A fost cea mai murdară campanie”
„Mi s-a propus să mă retrag în favoarea unui candidat de dreapta”
„Miza e ca după alegeri PMP să nu mai existe” 
„În spatele principalilor doi candidaţi sunt alte interese”
„Voi spune mai multe lucruri după alegeri”
„Riscul ca românia să arate rău după alegeri e uriaş”
„Cred că suntem la un moment de cotitură cu ţara”
 
Pe aceeaşi temă:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: