Udrea: Demiterea lui Coldea e începutul. Să urmeze repararea abuzurilor comise de sistemul represiv construit de el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Elena Udrea comentează, într-o postare pe Facebook, suspendarea prim-adjunctului SRI Florian Coldea şi ancheta internă împotriva acestuia, afirmând că "demiterea lui Coldea este inceputul" şi că trebuie să urmeze repararea abuzurilor comise de sistemul represiv construit de acesta şi de apropiaţi.

Udrea aminteşte că în 30 ianuarie 2015 a spus pentru prima dată că "există un general SRI, Coldea, care conduce România, prin teroarea cătuşelor din mâna lui Kovesi". 

"Acum fix doi ani, pe 30 ianuarie 2015, am spus în fatidicul interviu de la Hotnews, pentru prima dată, că există un general SRI, Coldea, care conduce România, prin teroarea cătuşelor din mâna lui Kovesi. Că cei doi acţionează mafiot, că sunt beneficiari de bunuri şi avantaje în mod ilegal, că au relaţii nepermise chiar ilegale cu oameni de afaceri şi politicieni, că intervin în afaceri, politică, decid cine conduce instituţiile, cine candidează, cine câştigă alegerile, cine e liber cine nu etc", scrie Udrea la mai puţin de o lună după ce şi-a anunţat retragerea din poltică, afirmând că este timpul pentru "un nou început".

Ea reaminteşte că a doua zi după interviu "au urmat 7 cereri, de reţinere şi arestare preventivă, într-o reacţie furibundă a celor doi, denumiti Binom de catre Ion Cristoiu in lunile care au venit".

"M-au băgat 8 zile apoi încă 72 in puşcărie, au încercat să mă mai aresteze o dată, a treia oară, după 6 luni după ce ma eliberaseră...Mi-am petrecut ultimii doi ani între DNA si ICCJ, mi-au făcut cinci dosare penale, mi-au blocat cariera şi viata...", povesteşte Elena Udrea spunând că a fost desfiinţată ca necredibilă, iar acum se dovedeşte că a avut dreptate.

În opinia sa, dacă cei care erau în drept să reacţioneze la dezvăluirile ei ar fi avut curaj, "România nu pierdea doi ani şi nu ajungea în criza de democraţie şi stat de drept în care se află acum".

"Sigur, mai bine mai târziu decât niciodată. Demiterea lui Coldea este începutul. Trebuie să urmeze repararea abuzurilor comise de sistemul represiv construit de acest om şi cei de lângă el, care au făcut mai mult rău ţării decât oricare politician de după Revoluţie", consideră Udrea, care conchide: "Ce se întâmplă e o lecţie pentru cei care cred că sunt atât de puternici încât nimic nu li se poate întâmpla - e o vorbă englezească «Power is a fickle mistress»".

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat că desfăşoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar, până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului SRI, care îi va prelua, de altfel, şi atribuţiile.

Într-un comunicat de presă transmis joi seară, Serviciul Român de Informaţii arată că, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale.

SRI spune că până la finalizarea verificărilor generalul Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către directorul SRI, Eduard Hellvig.

Într-un interviu acordat Hotnews, în 30 ianuarie 2015, Elena Udrea afirma că a depus la DNA un denunţ impotriva lui Florian Coldea, pe care îl acuza că  i-a cerut lui Dorin Cocoş sa-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă pentru susţinerea România TV. Ea a acuzat şi implicarea lui Coldea în numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA.

La acel moment, purtătorul de cuvânt al SRI Sorin Sava a declarat că nu se va pronumţa asupra afirmaţiilor unor persoane urmărite penal, adăugând: "Nu pot să nu remarc faptul că aceste acuzaţii defăimătoare la adresa SRI şi a reprezentanţilor acestuia apar în contextul intensificării luptei anticorupţie, activitate la care SRI are o contributie majora şi decisivă şi pe care, alături de alte instituţii abilitate, o va desfăşura în continuare, în limitele şi competenţele legii, cu hotărâre, în tot ceea ce va face".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite