Udrea, la Comisia „Alegeri 2009“: În lume se înfruntă două forţe - Soros şi cei care i se opun. Statul paralel, creat de CIA prin Maior şi Coldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Inquam / Octav Ganea
Elena Udrea FOTO Inquam / Octav Ganea

Elena Udrea a declarat joi, în cadrul audierii sale în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că ea este convinsă că în acest moment în lume se confruntă două forţe: Soros şi cei care i se opun acestuia, adăugând că aşa-zisul stat paralel a fost creat în România cu ajutorul CIA.

”Eu sunt adepta teoriei conform căreia în lume, în momentul acesta, se luptă două forţe: Soros şi cei din jurul lui şi cei care se opun acestuia şi care sunt destul de puţini. N-am crezut şi, până nu de curând, eram dintre cei care spuneau: nici într-un caz, în România nu există decât statul nostru paralel intern pe care l-a construit Coldea. Am avut o părere, totuşi, exagerat de bună despre el, nu că n-ar fi fost un om care ar fi reuşit să pună în practică un plan complex şi chiar diabolic, dar nu a fost creaţia lui”, le-a spus Elena Udrea parlamentarilor din comisia de anchetă.

Ea a spus că aşa-zisul stat paralel din România a fost implementat de către foştii şefi ai SRI - George Maior şi Florian Coldea - cu ajutorul CIA.

”Cred că are legătură cu ce vedem că se întâmplă acum în America şi este un plan care, în ceea ce ne priveşte pe noi, a fost influenţat şi implementat cu ajutorul partenerilor din CIA ai conducerii SRI, relaţiilor pe care le aveau domnul Coldea, domnul Maior în Statele Unite. A fost un plan care în România a funcţionat, care s-a încercat a fi impus şi în alte ţări. A mai prins şi în altă parte dar la noi cel puţin este de mare succes, probabil având în vedere modelul nostru cultural şi comportamental”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale, a dat detalii, la Comisia „Alegeri 2009“, despre noaptea celui de-al doilea tur de scrutin din acel an, subliniind că Traian Băsescu avea mai multe voturi ca Mircea Geoană, înainte să înceapă numărătoarea celor din diaspora. Mai mult, Băsescu ar fi afirmat atunci: „Un fleac, i-am ciuruit“.

„Noi primeam prin telefon datele. Fiecare reprezentant al PDL din secţia de votare trimitea numărul voturilor. 

Când a început să intre diaspora, noi deja ştiam că avem susţinerea ei. Şi azi, PMP a bătut PSD ( în diaspora - n.r). Darămite PDL şi Traian Băsescu“, a declarat, iniţial, Elena Udrea. 

Ulterior, aceasta a explicat faptul că începând cu ora nouă seară, în ziua celui de-al doilea tur de scrutin din 2009, a fost în sediul PDL din Modrogan 22. „Noi aveam 8.000 de voturi în faţă înainte să intre Diaspora. Ştiam că o să-i batem. Atunci a şi spus: un fleac, i-am ciuruit“, a completat fostul ministru. 

De asemenea, Elena Udrea a mai spus că Traian Băsescu nu ar fi ştiut de întâlnirea din „sufrageria lui Gabriel Oprea“ şi nici ea nu ştia că acolo era o „celulă de criză“, cu toate că a vorbit în acea seară cu fostul vicepremier şi lider al UNPR.

Potrivit stiripesurse.ro, Udrea a explicat că în 2009, în timpul campaniei propriu zise, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi nu au avut un rol, însă imediat după alegeri cei doi, împreună cu alţi oameni din servicii, au intrat în acţiune şi au blocat tentativa PSD de a bloca validarea alegerilor. Udrea a explicat că, în anul 2014, Florian Coldea chiar i-a spus că momentul acela al ”sufrageriei lui Oprea” este unul istoric pentru România, pentru că dacă nu se implicau el şi Kovesi, Traian Băsescu nu mai câştiga al doilea mandat.

„Eu cred că implicarea domnului Coldea, domnului Maior, a doamnei Kovesi nu a fost în timpul alegerilor, pentru că erau prea mulţi oameni implicaţi şi noi, şi PSD-iştii, prea multe buletine de vot, secţiile de votare etc. Cred că implicarea lor a fost ulterioară votului, când au văzut că PSD şi Cătălin Voicu încearcă blocarea validării votului la Curtea de Apel Bucureşti şi dacă ar fi reuşit blocarea validării alegerilor poate aveau o şansă. Cert este că nu s-a reuşit, Cătălin Voicu a fost reţinut, pentru că era monitorizat, iar ulterior validarea alegerilor a mers normal. Ei s-au implicat abia de la momentul «sufrageria lui Oprea»“, a mai spus udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite