Udrea, atac la Ponta: Îl ajută soţia să plătească scumpirile din zecile de mii de euro câştigate de la PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea a declarat, marţi, că Victor Ponta nu are probleme să plătească scumpirile cauzate de majorarea accizei la carburant, pentru că îl ajută soţia sa, Daciana Sârbu, din „zecile de mii“ de euro pe care le câştigă ca europarlamentar.

„Domnul premier cred că nu-şi face problemele să plătească aceste scumpiri, pentru că probabil îl ajută soţia dânsului din zecile de mii de euro pe care le câştigă ca europarlamentar. Presupun că de aceea şi-a pus soţia din nou pe listă, ca să aibă bani să acopere creşterile de preţuri“, a spus Udrea. Deputatul a comentat astfel o declaraţie a lui Victor Ponta referitoare la limuzinele pe care ea le-ar deţine.

Udrea a reiterat că introducerea accizei va avea un efect grav asupra economiei.

„Se pune problema în cazul economiei în general dacă avea nevoie de această taxă, se pune problema tuturor celor care vor plăti mai scump, inclusiv transportatorii vor plăti mai scump preţul la combustibil şi vor creşte ca urmare preţurtile tuturor produselor. Deci, este un efect grav asupra economiei, dar şi asupra vieţii de zi cu zi a românilor“, a spus Udrea.

Victor Ponta a afirmat luni că preşedintele Traian Băsescu „uita“ să îi scrie fostului premier Emil Boc pe tema preţului la carburanţi, care crescuse cu 70%, dar se scrie acum scrisori pentru a o ajuta pe Elena Udrea la limuzinele folosite de aceasta.

„Nu i-a scris! Tocmai asta e marea ştire. Pe vremea domnului Boc a crescut cu 70% preţul la carburanţi şi domnul Băsescu nu-i scria. Pe vremea aia uita. Acum, că e cu doamna Udrea, trebuie să o sprijinim să fie militantă şi să plătească mai puţin la limuzinele pe care le foloseşte doamna Udrea. Uite, se deranjează preşedintele“, a spus Ponta.

Traian Băsescu i-a trimis o nouă scrisoare, luni, premierului Victor Ponta, în care îl roagă să renunţe la introducerea de la 1 aprilie a accizei de 7 eurocenţi la combustibil, deoarece este o măsură cu multiple efecte negative la nivelul populaţiei.
 

Citeşte şi:

Ponta: „România avea cel mai mic preţ din UE la carburant“. Acciza ne va propulsa pe locul 9 în topul preţurilor la motorină din UE şi pe 21 la benzină

România avea cel mai mic preţ la benzină dintre ţările UE şi ocupa locul 23 la preţul pe motorină, înaintea introducerii accizei la carburant, dar prin această măsură se doreşte o finanţare pe termen lung pentru cofinanţarea proiectelor de autostrăzi, a declarat premierul Victor Ponta. El a precizat că i-a transmis acest lucru şi preşedintelui.

Ponta: Sub guvernele lui Băsescu, benzina s-a scumpit cu 70%, iar motorina cu 90%. Cum a evoluat preţul ţiţeiului în ultimii şase ani

Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de pe un site de socializare un grafic care ilustrează evoluţia preţului la carburanţi în perioada ianuarie 2009-mai 2012, în guvernarea PDL, şi în perioada mai 2012-martie 2014, în guvernarea PSD, arătând că „preţul benzinei, sub guvernele domnului Băsescu, a crescut cu 70%, iar cel al motorinei cu 90%“.

Băsescu: Dacă Victor Viorel nu ştie de unde să taie din cheltuieli eu sunt dispus să-i arăt în 30 de minute

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre introducerea accizei de şapte eurocenţi la carburant, despre relaţiile României cu Rusia şi China şi despre aniversarea a zece ani de la intrarea României în NATO.

Băsescu, un ultim apel către Ponta: „Vă rog renunţaţi la introducerea accizei la carburant“

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis o nouă scrisoare premierului Victor Ponta, în care îi cere să renunţe la introducerea accizei la carburant de la 1 aprilie, precizând că povara va fi suportată de cetăţean.

Studiu: Şoferii vor merge anual cu 1.100 de kilometri mai puţin după introducerea accizei suplimentare, dacă îşi păstrează bugetul pentru carburanţi

Şoferii vor circula anual cu 1.100 de kilometri mai puţin dacă îşi păstrează neschimbat bugetul pentru achiziţia de carburanţi după introducea accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litru, de la 1 aprilie, potrivit unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown pentru VeziCatFace.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite