Udrea: Îmi dă fiori că Ponta ar putea veni la Cotroceni; România ar ajunge sub ocupaţia PSD pe 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Elena Udrea spune că îi "dă fiori" ideea că după alegeri Victor Ponta ar putea veni la Cotroceni şi Liviu Dragnea ar fi premier, iar baronii locali ar fi apăraţi de justiţie şi România ar ajunge "sub totala ocupaţie a PSD pe următorii zece ani".

Deputatul Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, în faţa a peste 100 de membri şi simpatizanţi ai Partidului Mişcarea Populară (PMP), că anul 2014 este extraordinar de important pentru România pentru că "se închide" o perioadă reprezentatã de cele două mandate de preşedinte ale lui Traian Bãsescu şi lumea trebuie să se întrebe ce va urma, transmite Mediafax.

Ea a spus că în prezent România este "sub asaltul Victor Ponta şi al baronilor locali" şi că îi "dă fiori" ideea că după alegerile prezidenţiale Victor Ponta ar putea veni la Cotroceni şi Liviu Dragnea ar fi premier, toţi baronii locali ar fi apăraţi de justiţie şi România ar ajunge "sub totala ocupaţie a PSD pe următorii 10 ani".

"Victor Ponta, de la masa Guvernului, e actor. E al doilea Mazăre, dar vorbeşte de la Palatul Victoria, nu de la Constanţa. Românii să se gândească ce va fi România după 2014, dacă ei nu vor veni la vot sau vor accepta să voteze doar cei care primesc o pungă de zahăr, un litru de ulei, cum i-a învăţat domnul Dragnea. Aşa ştiu ei obţină voturi, minţind sau furând", a spus Udrea.

Udrea: Ponta îi apără pe baronii locali în faţa legii

După întâlnirea cu membrii şi simpatizanţii PMP, Elena Udrea le-a spus jurnaliştilor că a făcut comparaţia între premierul Victor Ponta şi Radu Mazăre din două motive: apetitul pentru spectacolul mediatic şi faptul că îi apără în faţa legii pe baroni locali.

"Şi domnul Victor Ponta este un sprijin pentru baronii locali, şi-i asumă, şi asumă tot ceea ce fac aceşti baroni locali, îi apără în faţa legii. În al doilea rând, pentru că şi dânsului îi place foarte mult spectacolul mediatic. Domnul Victor Ponta este un mare actor de televiziune şi stă toată ziua la televizor. Din păcate, este prim-ministru, ar trebui să guverneze, nu să presteze la televiziuni şi cred că sunt cele două caracteristici suficient de importante ca să tragem concluzia că nu este un bun prim-ministru pentru România astăzi şi categoric n-ar fi un bun preşedinte", a spus Elena Udrea.

"Riscul să ne întoarcem la România lui Adrian Năstase e foarte mare"

Ea a subliniat că drumul european al României, incluzând lupta împotriva corupţiei, nu este ireversibil şi că "riscul să ne întoarcem la România lui Adrian Năstase e foarte mare".

"Este foarte mare acest risc, pentru că vedem în aceste zile cum tot partidul, în frunte cu Victor Ponta, se face zid între justiţie şi baronii locali, cei care sunt cercetaţi penal. Ne amintim de epoca lui Adrian Năstase, când nimic nu se întâmpla în ţara aceasta, decât dacă vroia liderul PSD de la acea vreme în care guvernarea era doar în folosul partidului pe care-l reprezenta, PSD-ul, în care baronii locali prosperau în teritoriu. (...) Acum e o perioadă în care vedem că justiţia capătă încredere în propria independenţă şi acţionează chiar şi împotriva celor care erau practic imuni, până la aces moment. Însă, în 2012, am văzut în trei zile cum puterea USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu au dat jos preşedintele României sfidând Constituţia, au schimbat atunci Avocatul Poporului, au ignorat Curtea Constituţională", a spus ea.

Udrea a evitat că răspundă la întrebarea directă dacă va candida la Preşedinţie, spunând că deocamdată ea şi ceilalţi colegi din PMP îşi propun ca partidul să câştige "un scor cu două cifre" la alegerile europarlamentare şi să convingă celelalte partide de centru-dreapta şi liderii lor că vor avea o şansă în plus să-l "bată" pe Victor Ponta dacă vor susţine acelaşi candidat.

Ea a mai spus că, personal, poate să-l învingă pe Ponta "în orice confruntare politică".

"E adevărat că pot să-l bat pe Victor Ponta în orice confruntare politică, pornind de la un argument simplu: nu ne putem compara. Victor Ponta nu a făcut nimic pentru ţara asta, deşi a fost ministru, odată cu mine, în primul cabinet Boc, în 2009. Şi atunci dânsul trăgea chiulul, nu venea la serviciu, să ştiţi, la şedinţele de guvern, domnul Ponta îşi lăsa o secretară de stat, o fină de-a lui, de prin Satu Mare, nu venea la serviciu, se ducea să joace baschet sau cine ştie ce făcea. Iar acum, vedeţi, vine la şedinţa de guvern doar între două reprize de baschet, spune două declaraţii de la masa guvernului şi apoi dispare, iarăşi, până seara, când apare la televiziune", a adăugat Elena Udrea.


Elena Udrea: Baronii locali l-au pus pe Victor Ponta şef la partid şi la guvern, iar acum îl comandă

Deputatul PMP Elena Udrea a spus despre premierul Victor Ponta că se află sub comanda baronilor locali şi că are aceeaşi mentalitate ca şi aceştia.

Elena Udrea: Eu pot să îl bat pe Ponta în turul II al alegerilor prezidenţiale

Elena Udrea este sigură că ea este candidatul care l-ar putea bate pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţiale, însă candidatul PMP la alegerile din toamnă va fi stabilit după euroalegerile din 25 mai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite