UDMR dă startul atacurilor de după alegeri: AUR nu-şi are locul într-un parlament democratic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat duminică seara că formaţiunea AUR, surpriza alegerilor parlamentare 2020, „nu îşi au locul în secolul XXI într-un parlament democratic”, arătându-şi apoi speranţa că AUR îşi va schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România.

Tanczos Barna a explicat că UDMR este interesat să vină la guvernare dacă este invitat.

„Am afirmat de mai multe ori în ultimele săptămâni că suntem interesaţi de formarea unui guvern de centru-dreapta, cu formaţiuni politice care sunt în acelaşi partid politic la nivel european sau grup politic, familie de partide politice, la nivel european. UDMR este interesat de formarea unui astfel de guvern şi în cazul în care vom fi invitaţi, vom purta cu siguranţă negocieri cu partidele care fac parte din PPE”, a declarat Tanczos Barna, într-o conferinţă de presă, duminică seara, după închiderea urnelor şi anunţarea rezultatelor exit-poll.

Senatorul UDMR a adăugat că speră că liderii AUR îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România.

„Noi am văzut câteva ieşiri ale liderilor sau ale persoanelor reprezentative ale acestui partid, noi considerăm că nu îşi au locul în secolul XXI într-un parlament democratic, dar decizia poporului este decizia poporului, decizia alegătorilor trebuie respectată. Şi în cazul în care acest partid va intra în Parlamentul României, nu pot decât să sper că îşi vor schimba atitudinea faţă de comunitatea maghiară din România”, a mai adăugat senatorul UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite