UDMR, singurul partid din Opoziţie care a depus amendamente la legea descentralizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL şi PPDD nu au depus niciun amendament la legea descentralizării, deşi public au avut mai multe obiecţii faţă de proiectul de lege adoptat de Guvern.Singurul partid din Opoziţie care a depus amendamente a fost UDMR.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, pentru „Adevărul“, că PDL nu a depus niciun amendament la proiectul de descentralizare pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea marţi în Parlament.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu, a anunţat luni că PDL va contesta legea descentralizării la Curtea Constituţională (CCR).

„S-a luat decizia să nu fie depuse amendamente la acest proiect de lege, fiind considerat neconstituţional. În egală măsură, PDL intenţionează să atace proiectul de lege la CCR, dar înainte va încerca să depună o moţiune de cenzură pe acest proiect de lege şi va solicita colaborarea UDMR, PP-DD, chiar şi a PNL“, a declarat Adriana Săftoiu, blogger „Adevărul“, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al democrat-liberalilor.

Nici cel de-al doilea partid din Opoziţie, PPDD, nu a depus amendamente, dar ameninţă că va încerca formularea unei moţiuni de cenzură. „Parlamentarii puterii au ajuns un simplu accesoriu la butoniera Guvernului. Legi amjore, precum descentralizarea, care influenţează existenţa fiecărui român din orice colţ al ţării sunt adoptate fără dialog şi fără dezbatere prin asumări de răspundere. Nu vom legitima această mascaradă şi luăm în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură“, a declarat, pentru „Adevărul“, purtătorul de cuvânt al PPDD, Tudor Ciuhodaru.

Nici ultimul partid infinţat, Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu a avut obiecţii de formulat luni în Parlament. UDMR a fost singurul partid care a depus mai multe amendamente la legea descentralizării. „UDMR a depus mai multe amendamente în ceea ce priveşte finanţarea“, a declarat Mate Andras, liderul deputaţilor UDMR.
 
Amendamentele la legea descentralizării au putut fi depuse până astăzi, la ora 15.00. Guvernul urmează să discute marţi, începând cu ora 13,30, în cadrul unei şedinţe extraordinare, amendamentele depuse de parlamentari la proiectul de lege privind descentralizarea. După şedinţa de Guvern, premieul Victor Ponta îşi va asuma răspunderea pe această lege, în Parlament .

Pe aceeaşi temă:

Victor Paul Dobre: E posibil să depunem amendamente la legea descentralizării

Descentralizarea, derulată pe „repede înainte“. Ce dovedeşte exemplul polonez invocat de Liviu Dragnea

PDL anunţă că va contesta Legea descentralizării la Curtea Constituţională

Guvernul a adoptat legea descentralizării. Proiectul va fi prezentat marţi în Parlament

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite