UDMR se declara multumita de memorandumul privind Legea statutului

"UDMR a ajutat la intelegerea dintre guvernele roman si ungar pe marginea Legii statutului si a contribuit la imblanzirea spiritelor prea rigide", ne-a declarat presedintele CRU al UDMR, senatorul

"UDMR a ajutat la intelegerea dintre guvernele roman si ungar pe marginea Legii statutului si a contribuit la imblanzirea spiritelor prea rigide", ne-a declarat presedintele CRU al UDMR, senatorul Frunda Gyorgy. El a spus ca, pe baza memorandumului semnat la Budapesta, de premierii roman si ungur, etnicii maghiari isi vor putea pastra identitatea culturala si vor putea ramane "pe pamantul pe care s-au nascut". Nu este pentru prima data cand liderii Uniunii intorc in favoarea lor chiar si rezultatele politice defavorabile. La fel s-a intamplat si in cazul verdictului ferm dat de Camera de la Venetia impotriva discriminarilor din aceeasi Lege a statutului. Important este acum pentru Frunda si faptul ca partea romana a reusit sa elimine prevederile cu care nu era de acord si ca legea va putea fi aplicata de la 1 ianuarie 2002. Frunda, care a participat la discutiile de la Budapesta, a precizat ca, pe baza textului memorandumului, UDMR va avea rolul de a strange, "la cerere", o serie de informatii despre etnicii maghiari, pe care le va transmite consulatelor ungare. Contrazicand varianta oficiala, senatorul udemerist a mai spus ca nu se pune problema ca un maghiar din Romania sa nu poata aduce in tara legitimatia de maghiar. "Este vorba de faptul ca legitimatia nu produce efecte in Romania, dar bineinteles ca va putea fi purtata si aici", a adaugat liderul udemerist.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările