UDMR, criticat de Partidul Popular Maghiar din Transilvania pentru votul la Codurile Penale: „O ruşine pentru întreaga comunitate maghiară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / Dan Porcutan
Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / Dan Porcutan

UDMR a fost criticat de Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) pentru că a luat partea PSD-ALDE şi a votat pozitiv miercuri în Camera Deputaţilor la modificarea Codurilor Penale.

„Prin votul său a făcut de ruşine întreaga comunitate maghiară din Transilvania”, se arată într-un comunicat de presă al PPMT, citat de G4Media.

„Faptul că UDMR a susţinut deja în 2018 varianta precedentă a actualei legi, justifică întrebarea: oare ce fel de pact secret încheiat cu Liviu Dragnea a obligat Uniunea la susţinerea actualelor amendamente?”, mai adaugă comunicatul transmis.

PPMT mai spune că UDMR a „împarcat forţat” comunitatea maghiară din Transilvania pe „vasul PSD”, şi că decizia acestora pune în pericol minoritatea maghiară.


„Protestăm împotriva îmbarcării forţate a comunităţii maghiare din Transilvania pe vasul PSD-ului, care tocmai se scufundă, şi a creării pericolului ca majoritatea românească să considere minoritatea noastră naţională responsabilă pentru supravieţuirea politică a membrilor guvernului-catastrofă”, mai spun reprezentanţii PPMT.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat miercuri modificările operate de coaliţia PSD-ALDE la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Unele articole schimbate de PSD îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de dosarul angajatelor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Deşi coaliţia PSD-ALDE nu mai are majoritate la Camera Deputaţilor, puterea s-a bazat pe voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale.

Votul electronic arată că UDMR şi minorităţile au înclinat decisiv balanţa în favoarea coaliţiei PSD-ALDE, 13 deputaţi maghiari şi 8 ai minorităţilor naţionale votând cot la cot cu Puterea.

„Noi nu susţinem legiferarea prin OUG, ca atare ne bucurăm la acea idee de a adopta prin OUG modificarea textelor din Codul penal şi Codul de procedură penală”, a declarat în timpul votului deputatul UDMR Marton Arpad.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite