UDMR şi autonomia defrişării

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din caracatiţa retrocedărilor de păduri lipsesc liderii UDMR, cunoscuţi ca mari latifundiari şi la fel de mari defrişatori. Prevăd încă de pe acum că imediat ce UDMR va intra în vizorul DNA, vom avea un atac ”etnic” la adresa justiţiei române care va fi acuzată de atac la adresa comunităţii maghiare. Deocamdată, UDMR este singurul grup infracţional organizat ferit de justiţie. Au căzut sforarii din toate partidele, numai UDMR zburdă.

Insistenţa cu care Kelemen Hunor atacă statul naţional unitar român, ca şi proiectul de autonomie teritorială pot fi înţelese şi ca un scut pervers în faţa justiţiei. De îndată ce liderii sau potentaţii UDMR vor ajunge în faţa justiţiei, statul român va fi acuzat că îi ponegreşte şi vânează pe liderii acestei formaţiuni din motive etnice, iar nu pentru fapte de corupţie. Organismele europene vor fi bombardate cu plângeri despre ”genocidul” la care este supusă comunitatea maghiară pentru că drujbele din UDMR trebuie să răspundă în faţa legii.

Numai că păcăleala nu mai ţine. Zece apropiaţi ai lui Viktor Orban sunt deja pe lista neagră a SUA şi li s-a interzis accesul pe teritoriul american, la fel ca potentaţilor lui Putin, aşa încât cărările extremismului maghiar spre Washington sunt închise. Şi atunci, unde se va mai plânge Hunor că UDMR nu are corupţi, ci vajnici luptători pentru binele maghiarilor?

Cum va calcula justiţia prejudiciul adus de defrişări? Numai în valoarea masei lemnoase jefuite? Dar pentru inundaţiile şi pierderile de vieţi omeneşti, pentru distrugerile materiale de tot felul cauzate de defrişări cine plăteşte?

Sper ca autorităţile române să nu mai cedeze de această dată, aşa cum au făcut-o în trecut. Procesele împotriva corupţiei nu sunt procese politice, ci procese vitale pentru supravieţuirea statului român. Iar procesele împotriva retrocedărilor false din Transilvania nu lovesc în buna convieţuire dintre etnii, ci în dulcea furăciune la care s-au dedat grofii UDMR de mulţi ani.

Aşadar, autonomia pentru care luptă liderii UDMR s-a realizat deja: au defrişat şi au furat tot ce au putut în Transilvania autonomi de legile statului român. Acum rămâne de văzut dacă braţul legii le va anula imunitatea supra-statală de care s-au bucurat în toţi aceşti ani.

Şi se mai ridică o întrebare: cum va calcula însă justiţia prejudiciul adus de defrişări? Numai în valoarea masei lemnoase jefuite? Dar pentru inundaţiile şi pierderile de vieţi omeneşti, pentru distrugerile materiale de tot felul cauzate de defrişări cine plăteşte? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite