UDMR acuză Guvernul că a început demiterea secretarilor de stat ai Uniunii, după votul la moţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, acuză Guvernul că sancţionează Uniunea pentru votul împotriva Cabinetului Ponta, de la moţiunea de cenzură, prin demiterea reprezentanţilor săi în structurile de guvernare şi îi cere, din nou, preşedintelui Iohannis semnarea unui pact pentru minorităţi.

„În urmă cu două zile, la moţiunea de cenzură, UDMR a votat împotriva Guvernului, iar la scurt timp a început demiterea reprezentanţilor Uniunii din funcţiile de conducere ocupate în structurile de guvernare. Secretarul de stat, Laczikó Enikő, a fost demisă din funcţia de şef a Departamentului pentru Relaţii Interetnice (DRI), deşi politicienii UDMR s-au aflat la conducerea acestei instituţii indiferent dacă formaţiunea noastră s-a aflat la guvernare sau în opoziţie", susţine preşedintele executiv al UDMR, potrivit unui comunicat de presă remis vineri Mediafax.

Kovacs Peter mai precizează că, până acum, UDMR a obţiut înţelegerea partidelor aflate la guvernare, fie ele de stânga sau de dreapta, în privinţa conducerii acestei instituţii de către un reprezentant al celei mai mari minorităţi naţionale autohtone.

Liderul UDMR consideră că prin aceste decizii se încearcă o "sancţionare" a UDMR, pentru votul împotriva Guvernului Ponta, ceea ce arată că solicitarea Uniunii, adresată la începutul acestui an, şefului statului, Klaus Iohannis, privind semnarea unui acord interetnic era justificată.

"Am cerut atunci ca preşedintele ţării să iniţieze semnarea de către partidele politice şi parlamentare a unui pact interetnic pentru ca, în România, reprezentarea minorităţilor naţionale, legislaţia şi aplicarea legilor privind drepturile acestora, să nu mai depindă de schimbările politice din plan intern, drepturile minorităţilor să nu sufere încălcări din cauza schimbărilor de la guvernare", a susţinut Kovács Péter. El a adăugat că UDMR nu renunţă la această iniţiativă, necesară pentru "reprimarea atmosferei naţionaliste".

"Din păcate, Guvernul are dreptul să adopte aceste decizii, iar în afară de a protesta public şi de a propune ca soluţie pe termen mediu, Pactul pentru Minorităţi, practic nu mai este nimic de făcut. Trebuie, însă, să atragem din nou atenţia asupra faptului că problematica minorităţilor naţionale nu poate fi subordonată intereselor politice cotidiene", a mai spus preşedintele executiv al UDMR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite