UDMR, de acord cu armistiţiul lui Ciucă. Kelemen explică de ce se cere susţinere pentru 3 luni: „Dacă PSD nu depune moţiune, trebuie să intre la guvernare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook/UDMR
FOTO Facebook/UDMR

Kelemen Hunor transmite că UDMR susţine varianta armistiţiului politic şi arată că s-a mers pe varianta de trei luni pentru că USR şi AUR ar putea depune o moţiune în sesiunea de primăvară, forţând PSD să facă o mişcare similară. În caz contrar, social-democraţii trebuie să decidă dacă intră la guvernare, menţionează Kelemen.

Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă un armistiţiu în următoarele trei luni de zile. E foarte greu să depăşeşti acest moment al conflictului, dar poate reuşeşte Nicolae Ciucă”, a declarat Kelemen Hunor la Aleph News.

Liderul UDMR susţine că, după această perioadă de trei luni, PSD ar trebui să decidă dacă intră la guvernare.

„Cred că se poate merge pe aceasta varianta propusa de Nicolae Ciucă, armistiţiu trei luni. Problema e ca în februarie, când începe sesiunea de primăvară, AUR şi USR depun moţiune, iar PSD va fi în situaţia de a depune o moţiune, că nu îşi permit să fie la remorca de la AUR, sau intră la guvernare. Şansele să treacă (n.r moţiunea PSD) sunt mari. Dacă nu depun moţiune, trebuie să intre la guvernare. Problema cu trei luni aici e. Fiecare se gândeşte la 2024", a mai precizat preşedintele UDMR.

În ceea ce priveşte refacerea coaliţiei cu USR, liderul UDMR menţionează: „Se poate trece peste multe afirmaţii în politică. Trebuie timp". Kelemen Hunor a precizat că nu a susţinut guvernul Cioloş pentru că formaţiunea nu a fost abordată de USR. "Cred că avea impresia că dacă liberalii acceptă, acceptăm şi noi”, spune Kelemen.

Nicolae Ciucă a propus, marţi, formaţiunilor politice un armistiţiu politic, scopul fiind ca guvernul pe care ar urma să îl conducă să fie susţinut de partidele parlamentare pe o perioadă de trei luni. Prima rundă de negocieri cu PSD, care a avut loc marţi seara, s-a încheiat fără niciun rezultat. USR a menţionat că va susţine guvernul doar daca va face parte din el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite