Turismul românesc, promovat la o televiziune creştină: şi Isus a fost în team-building cu ucenicii!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La televiziunea adventistă Speranţa TV, doi pastori adventişti şi Maria Grapini vorbesc despre întreprinderi mici şi mijlocii, turism şi afaceri.

În mijlocul unei astfel de discuţii, unul dintre pastori întreabă: “Ce înseamnă CUI?” (n.r. – cod unic de identificare). E o atmosferă de “spuneţi dumneavoastră ce vreţi, că noi oricum nu ştim nimic despre treburile astea”. 

De altfel, cu câteva ore înainte de emisiune, Maria Grapini postase pe Facebook: “În această seară voi fi la ora 20 la televiziunea SPERANŢA.Este un loc unde eşti lăsat să-ţi prezinţi punctul de vedere în linişte.Nu eşti întrerupt de zeci de ori de moderator sau invitaţi”.

Şi totuşi, după un sfert de oră în care Maria Grapini a vorbit despre cum a eradicat frauda din procesul de finanţare pentru IMM-uri, pastorul care moderează discuţia se simte dator să facă o punte între religie şi unul dintre domeniile de care se ocupă doamna Grapini în Guvern: turismul. Şi zice pastorul: “Aş vrea să mă folosesc de un pasaj din Evanghelie unde spune că după o predicare puternică a Mântuitorului, după ce a făcut, aşa cum se spune astăzi, o baie de mulţime, o înmulţire a pâinilor, o vindecare, două, nouă… la un moment dat îşi ia ucenicii şi se urcă pe munte. Aş putea interpreta aici: după ce a muncit mult de tot se retrage să se odihnească, să se delecteze, să se recupereze din punct de vedere fizic, mental. Ştiu eu, nu ştiu dacă e un team-building cu ucenicii… Cum să ţii un echilibru între muncă şi un timp pentru tine? Un timp de comuniune cu Dumnezeu. Hai să nu-i spunem turism neapărat, dar poate că trebuie”. Cu alte cuvinte: “enoriaşilor, mai plecaţi şi voi în concedii, că şi Isus pleca!”

În principiu, poţi să-l foloseşti pe Mântuitorul în discuţiile cu orice ministru. Cu Eugen Nicolăescu ai putea vorbi despre vindecarea leproşilor, cu Daniel Constantin despre transformarea apei în vin, cu Nicu Bănicioiu despre pilda tânărului bogat, cu Dan Şova, de la marile proiecte, ai putea vorbi de marele proiect al Divinităţii: mântuirea. Dar devii ridicol făcând asta.

Emisiunea de la Speranţa TV a continuat în aceeaşi notă de ghiveci. Pastorii predicând despre criza morală, Maria Grapini spunând că nu se poate îmbogăţi cu cele 50 de milioane pe lună cât are “salar” de la stat. Pastorii vorbind despre mitul Mioriţei, Maria Grapini spunându-ne că avem o grămadă de oameni de valoare în ţara asta, de pildă “avem primul om care a zburat în Cosmos”.

Adevărul e că doamna Grapini va candida la alegerile europarlamentare şi orice canal de promovare e binevenit. Mai ales când te faci de râs peste tot, iar la Speranţa TV “eşti lăsat să-ţi prezinţi punctul de vedere în linişte”. Iar pastorii vor să aibă o viaţă bună şi asta presupune uneori compromisuri. Nădejdea e că, oameni cum suntem, Dumnezeu ne iartă şi aşa. Iar când harul se va sfârşi, El va organiza un team-building în ceruri şi ne va lua pe toţi: politicieni, ziarişti, pastori, moguli, electorat. Să continuăm acolo gluma asta.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite