Turcan: Propunerea de relaxare a criteriilor de integritate, respinsă unanim de BPN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat, sâmbătă, că membrii Biroului Politic Naţional au respins în unanimitate propunerea de modificare a Statutului astfel încât sprijinul politic să fie retras doar în cazul unei condamnări definitive.

„Aş dori să fac o precizare pentru că am văzut o dezbatere în spaţiul public legată de o propunere de relaxare a criteriilor de integritate care a venit din partea unor membri ai PNL. Aceasta a fost respinsă în unanimitate în Comisia pentru statut şi, de asemenea, a fost respinsă în unanimitate în Biroul Permanent Naţional, ceea ce înseamnă că nu se va lua în discuţie în Consiliul Naţional de Coordonare”, a afirmat Raluca Turcan.

Întrebată de ce s-a respins această propunere, în condiţiile în care, la începutul şedinţei BPN, mai mulţi lideri PNL păreau decişi să meargă mai departe cu modificarea Statutului, astfel încât condamnarea definitivă să fie cea care decide retragerea sprijinului politic, liderul PNL a spus: „S-a luat această decizie tocmai pentru că PNL şi-a asumat să respecte criteriile de integritate”.

În ceea ce priveşte incompatibilităţile cu privire la deţinerea de funcţii, Raluca Turcan a afirmat că „modificările la statut vor fi prezentate în CNC”. 

Surse liberale declarau la începutul şedinţei BPN că se discută modificarea Statutului partidului astfel încât persoanele cu funcţii publice să îşi piardă sprijinul politic doar în cazul unei condamnări definitive, şi nu în momentul în care se începe urmărirea penală, aşa cum prevede în prezent Statutul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite