Turcan, după negocierile cu PSD pe muncă: Începând cu anul viitor, alocaţiile şi pensiile urmează să fie indexate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan, ministrul Muncii. FOTO: Facebook
Raluca Turcan, ministrul Muncii. FOTO: Facebook

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a declarat joi, după negocierile din Parlament cu cei de la PSD pe viitorul program de guvernare, că începând cu anul viitor alocaţiile şi pensiile vor fi indexate. Raluca Turcan a mai precizat că există deja o decizie pentru creşterea salariului minim de la 1 ianuarie.

„PNL susţine majorări de venituri. Aşa cum am spus, începând cu anul viitor, alocaţiile urmează să fie indexate, pensiile urmează să fie indexate, reformele sunt demarate. Reducarea inechităţilor este o prioritate”, a spus ministrul interimar al Muncii, la Parlament. 

Turcan a precizat că astăzi nu vor anunţa niciun procent, pentru că aceste majorări nu ţin de Ministerul Muncii, ci de politica generală a guvernului.

„Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar şi în funcţie de veniturile pe care le vom avea la dispoziţie, aşa cum am anunţat şi până acum, stabilim un impact”, a arătat ea. 

Ministrul interimar al Muncii a afirmat că se fac proiecţii pentru majorarea pensiilor între 6 şi 12 la sută, majorarea alocaţiilor fiind deja pregătită şi bugetată în proiectele pe care le au. „Sunt majorări pe care le avem în vedere,  urmează să anunţăm ce decizie vom lua”, a completat ea. 

Raluca Turcan a mai spus că există deja decizie pentru creşterea salariului minim de la 1 ianuarie anul viitor. 

„În momentul de faţă suntem în discuţii tehnice pe pensii, alocaţii. Există un calendar şi vom anunţa când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuţii tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanţe”, a mai spus aceasta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite